Actualitate

100 de lei pentru poze la «Hasdeu»

Consiliul Local a aprobat perceperea unei taxe de 100 de lei pentru tinerii căsătoriţi care vor să se fotografieze, în ţinuta tradiţională, în curtea Muzeului Memorial „B. P. Hasdeu”.

Aşa cum a declarat directorul muzeului, Jenica Tabacu, taxa va fi folosită „pentru întreţinerea parcului, la curăţenie, la plantare de flori, fiind nevoie de fonduri în acest sens. Astfel, mi s-a părut firesc să percepem această taxă. Ştiu că au fost tot felul de discuţii pe această tema. Vreau să precizez că nu am impus niciodată cuiva, nici chiar tinerilor căsătoriţi, să cumpere suveniruri din muzeu, ci doar îi îndrumam să facă acest lucru, pentru a avea nişte amintiri. O făceau doar dacă doreau. Nu-i obligam. Şi, în niciun caz, nu am impus cuiva să cumpere cărţile scrise de mine. Acestea aparţin editorilor, nefiind editate de mine. Dacă aş fi impus lucrul acesta, banii ar fi intrat în buzunarul lor. Am scris foarte mult despre Hasdeu. Sunt creaţii pentru care nu am cerut niciodată, Primăriei sau Consiliului, drepturi de autor”.
Pentru o nuntă, se pot cheltui foarte mulţi bani. O sută de lei în plus nu va însemna mare lucru pentru tinerii care vor să-şi imortalizeze nunta în faţa Castelului Iuliei Hasdeu, cu atât mai mult cu cât aceşti bani vor fi folosiţi pentru îngrijirea acestui loc deosebit. Sau va însemna prea mult? C. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co