Cultura

„Visuri” – expoziţie de sculptură în lemn

Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni găzduieşte o impresionantă expoziţie de sculptură în lemn, semnată Nicolae Lupu.

Timp de o lună, iubitorii artei sunt invitaţi să admire lucrările maestrului adunate sub titlul sugestiv „Visuri”. Sculptorul s-a născut la Moscova, în 1961, şi este licenţiat al Secţiei de sculptură din cadrul Facultăţii de Arte Plastice Bucureşti. În 1995, a devenit profesor la Liceul de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti, iar din 1997 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Devenit ploieştean, semnătura lui apare pe numeroase busturi şi plăci aniversare în întreg judeţul Prahova. Nicolae Lupu este autorul sculpturilor „Soarele şi Luna”, din curtea Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, bustului care o înfăţişează pe Carmen Sylva, de la Liceul de Artă din Ploieşti, al plăcii aniversare „Jean Monnet”, de la Liceul Pedagogic din Ploieşti şi multe altele. În anul 1997, a colaborat la realizarea statuii ecvestre a lui Mihai Viteazu, din Ploieşti.
În drum spre Occident
Fiind un apropiat al oraşului Buşteni, Nicolae Lupu a dorit ca expoziţia sa „Visuri” să poată fi admirată şi aici, înainte de a fi dusă la Paris. „Este o expoziţie extrem de interesantă, aparţinând sculptorului Nicolae Lupu, cel care ne-a făcut cadou basorelieful cu chipul compozitorului Aurel Stroe. Luna aceasta, expoziţia va fi găzduită de noi, după care va pleca la Paris, acolo unde sunt sigur că va fi apreciată aşa cum merită”, a declarat directorul Centrului Cultural „Aurel Stroe”, Constantin Spurcaciu. Claudia BARLA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co