Actualitate

„Valea Teleajenului – ECOmunitatea ta!”

Valea Telejenului va beneficia de un amplu program de ecologizare prin intermediul proiectului “Valea Teleajenului – ECOmunitatea ta!”.

Acesta a fost demarat de o organizaţie de profil, în colaborare cu  autorităţi locale şi judeţene, dar şi elevi din Măneciu. „Această problemă a fost discutată şi în Consiliul Local, care şi-a dat girul pentru sprijinul acestei acţiuni de amploare. Ne bucurăm că suntem beneficiarii proiectului şi sperăm ca această zonă să devină una dintre cele mai importante zone turistice din România. Potenţial există, mai trebuie rezolvată problema ecologizării”, a declarat primarul localităţii Măneciu, Ştefan Lupu.
România colectează anual doar 1% din deşeuri în vederea reciclării acestora, în condiţiile în care ţinta ţărilor membre ale Uniunii Europene este de a recicla 50% din deşeurile municipale până în 2020 şi 70% din cele de construcţie, ca să nu mai punem la socoteală gunoaiele lăsate în urmă de  turişti. “Ca părinte, îmi doresc pentru copilul meu o Românie curată. Mă bucur că pot lua parte la un astfel de proiect şi că am de-a face cu oameni inimoşi, care conştientizează cât de important este un asemenea proiect pentru mediu”, a declarat vedeta de televiziune Iuliana Tudor. „Această acţiune, după părerea mea, trebuie să fie o acţiune constantă, o acţiune periodică şi mi-am adus aminte cu mare plăcere de o acţiune pe care am desfăşurat-o în 2000, când eram profesor la Măneciu. Am ecologizat staţiunea Cheia şi ţin minte că am primit o scrisoare de mulţumire de la cetăţeni”, a declarat vicepreşedintele CJ Prahova, Auraş Dragomir.
Harta reciclării
Un aport foarte important la acest proiect îl vor avea voluntarii. Este vorba despre cei 50 de ecoambasadori care vor încerca să-i înveţe pe turişti despre importanţa protejării mediului.
Proiectul îşi propune să responsabilizeze localnicii şi turiştii pentru păstrarea curăţeniei în câteva din spaţiile de agrement de pe Valea Teleajenului, dar şi să ofere acestora informaţii despre punctele de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile din zona oraşelor Bucureşti şi Ploieşti prin intermediul Hărţii reciclării. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co