Invatamant

„Umbrela verde”, proiect eco de succes

Câmpina pune accent pe ecologie şi elevii sunt motivaţi de cadrele didactice să protejeze natura, prin mai multe acţiuni de amploare.

La Şcoala „Ion Câmpineanu” a avut loc, săptămâna trecută, cea de-a doua ediţie a concursului naţional „Umbrela Verde”. „Educaţia ecologică şi cea artistico-plastică se îmbină şi ambele devin o formă de educare a comportamentelor la elevi, prin transmiterea mesajelor ecologice. Acest concurs de creativitate conţine patru secţiuni de vârstă: preşcolari, primari, gimnaziu şi liceu”, a declarat profesorul de educaţie plastică, Mihaela Baltag.
În cadrul acestui concurs au fost înscrise aproximativ 400 de lucrări, din şcoli din toată ţara. Juriul a avut misiunea grea de a evalua lucrările în funcţie de încadrarea în temă, calităţile artistice şi transmiterea unui mesaj ecologic. „O parte dintre lucrări sunt făcute de copii foarte talentaţi, la toate nivelurile. Au o cromatică plăcută, s-au încadrat în temă şi se vede un sâmbure de talent artistic”, a spus vicepreşedintele Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie, Petru Dincă.

O ediţie mai bună
„Lucrările sunt deosebite iar noi, care avem ochiul… să zicem deformat, nu mai e format… suntem încântaţi în mod special de lucrările celor de la gimnaziu şi cele ale preşcolarilor. Cu cât înaintăm în vârstă, din cauza informaţiilor, ne pierdem puritatea sufletească pe care o au copiii”, a spus unul dintre membrii juriului, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Ploieşti, Valter Paraschivescu. Cele mai bune lucrări au fost premiate. Toţi membrii juriului au considerat acest concurs mai bun decât cel de anul trecut, lucrările de o mai bună calitate. „Suntem aici pentru a juriza toate lucrările şi pentru a oferi premii. Felicit unitatea şcolară că pe astfel de timpuri are suficient elan prin profesorii de aici să realizeze un concurs deloc uşor. Numărul lucrărilor este foarte mare,
iar treaba juriului este să le găsească pe cele mai bune şi să le ofere
premii şi diplome”, a declarat preşedintele Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie, prof. dr. Cornelia Dincă. Iniţiativa cadrelor didactice din Şcoala Ion Câmpineanu este lăudabilă şi cu fiecare ediţie, „Umbrela Verde” va învăţa tot mai mulți copii să protejeze natura. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co