Cultura

„Tineret în acţiune”

FOTO-2Timp de o săptămână, tineri din mai multe ţări europene şi-au dat întâlnire la Câmpina, pentru a surprinde, prin intermediul obiectivului aparatului de fotografiat, crâmpeie din viaţa românilor, aşa cum sunt ei în viaţa de zi cu zi.

Deşi au fost probleme în ceea ce priveşte transportul tinerilor artişti, cauzate de norul de cenuşă, în cele din urmă, toţi au ajuns laolaltă. Şi se pare că excursia făcută i-a făcut pe cei mai mulţi dintre ei să-şi schimbe impresiile despre tărâmurile mioritice.
„În România, în Câmpina, nu am găsit chiar ceea ce mă aşteptam. Este mai bine decât credeam că o să fie. Ceea ce îmi place cu adevărat sunt oamenii, care sunt foarte prietenoşi.
Mi-a fost puţin frică înainte să ajung, dar totul este ok. Pot spune că este mai bine ca acasă, în Republica Cehă, acolo de unde vin”, a declarat Mark, unul dintre tineri. „Înainte să vin în România, singurele lucruri pe care le ştiam despre ţara voastră erau de la prietenii mei care au fost aici. Dar acum, am văzut cu ochii mei cum sunt oamenii, cum trăiesc ei, cum sunt atât de apropiaţi unii de alţii. Pe de altă parte, există şi o latură întunecată, în sensul că am văzut foarte mulţi oameni săraci”, a explicat Giorg, un alt participant la această activitate.

Au comunicat…
Acţiunea „Tineret în acţiune”, la care a participat şi Consiliul Local Câmpina, prin Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza”, unde s-a organizat expoziţia finală, a fost momentul în care vest-europenii au putut să vadă cu ochii lor şi cu aparatele de fotografiat care este realitatea în România. S-au legat prietenii, s-au schimbat numere de telefon şi s-au făcut promisiuni în ceea ce priveşte organizarea unor astfel de manifestări şi în alte ţări. R. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co