Sport

„Sinaia pe pârtie”

sinaia-pe-partie-3Peste 500 de sinăieni au luat cu asalt pârtiile din Sinaia la a V-a ediţie a concursului la schi alpin „Sinaia pe pârtie”.

Competiţia, organizată de administraţia locală din staţiune, se adresează tuturor celor care iubesc şi practică sporturile de iarnă  şi, de la an la an, adună o participare tot mai mare. Timp de două zile, în Valea Dorului atmosfera a fost una de sărbătoare. Zeci de spectatori şi-au susţinut favoriţii, iar concurenţii au devenit duşmani aprigi pe zăpadă. O dată ajunși la linia de sosire, toţi sinăienii şi-au dat mâna şi s-au relaxat în aer liber. „Este superb aici. Am avut noroc de vreme bună şi de o pârtie excelentă. Noi abia aşteptăm acest concurs. Participăm toată familia şi cât durează competiţia concurăm, ne distrăm şi ne revedem cu prietenii. Concurenţa este foarte mare, însă nu contează cine câştigă, importantă este experienţa acumulată. În plus, dacă nu îţi permiţi în timpul anului să ajungi la schi, vii în cele două zile de Sinaia pe pârtie”, a spus concurenta Iulia Mându.

Pe pârtie, cu mic cu mare
Concursul s-a desfăşurat pe mai multe grupe de vârstă. Cel mai mic schior  are 7 ani, iar cel mai în vârstă 75 de ani. În prima zi, pe pârtie s-a ţinut proba de slalom, iar în a doua, cea de slalom special. „Cel mai grozav lucru este că pe munte au venit peste 500 de localnici. De la an la an, numărul lor creşte şi asta nu poate decât să mă bucure. Eu sper că toată lumea s-a simţit bine şi că spiritul real de competiţie a fost prezent printre toţi”, a precizat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea. Festivitatea de premiere s-a desfăşurat la Casinoul din Sinaia. Fiecare categorie de vârstă a avut câştigătorii ei, iar premiile au constat în sume de bani cuprinse între 100 şi 300 lei, diplome, cupe şi medalii.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co