Imobiliare Valea Prahovei
Sport

„Rechinul” se reface după o operaţie la mâna stângă

diaconu---sportm.comPugilistul Adrian Diaconu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă şi, la aproape o lună de la operaţie, abia îşi poate mişca braţul. Rechinul este, acum, în perioada de recuperare şi luptă să-şi recâştige croşeul de stânga, care i-a adus gloria sportivă.

Frica de medici, dar şi dorinţa de a-şi recupera centura mondială WBC la categoria grea l-au dus pe Adrian Diaconu, în cele din urmă, direct în sala de operaţie. Pugilistul ploieştean a fost supus, în luna ianuarie a acestui an, unei complicate  intervenţii chirurgicale. Veştile din Canada au venit prin intermediul lui Ion Moroiţă, primul technician al fostului campion. Acesta susţine că, din cauza  suprasolicitării braţului stâng, Adi a avut mari probleme la tendoanele cotului. În timp, ceea ce părea, iniţial, o afecţiune minoră s-a dovedit a fi ceva cu mult mai grav. Astfel că operaţia la care a fost supus a durat mai bine de trei ore, deşi medicii canadieni anunţaseră, la intrarea în sală, că va dura cel mult zece minute.
Adrian Diaconu a acuzat dureri încă din toamna anului trecut, dar le-a ignorant, astfel că, la meciul din decembrie 2009, în timpul căruia s-a luptat cu canadianul Jean Pascal, braţul stâng i s-a umflat. Pugilistul român a ratat, atunci, şansa să-şi recupereze centura mondială, fiind învins la puncte de adversarul său.

Recuperare dificilă
În momentul de faţă, Adrian Diaconu  se afla în perioada de recuperare. Antrenorul Ion Moroiţă a precizat că Rechinul a început să-şi mişte mâna operată, dar că, pentru moment, nu o poate folosi în timpul antrenamentelor la sală. Totuşi, Diaconu este optimist, fiind convins că se va putea recupera, pentru a fi apt să intre în ring în luna mai.
Asta dacă nu cumva va da de alt necaz, deoarece este posibil să aibă, din nou, nevoie de medici, pentru că au apărut probleme similare şi la mâna dreaptă.
Pe de altă parte, în ciuda furiei pe care o degajă în ring, Diaconu este un bărbat extrem de sensibil, susţine Ion Moroiţă. „Numele său de scenă a fost ales de cei din Canada. Iniţial, s-au gândit la ceva mult mai rău, dar au ales, în cele din urmă, numele de Rechinul, după ce Adi şi-a cumpărat, absolut întâmplător, un tricou pe care scria shark”, povesteşte antrenorul. Nici în plan personal acest sportiv cu inimă mare, Adrian Diaconu, nu a avut parte de multă linişte. După ce părinţii săi au divorţat, el a rămas în grija tatălui şi a bunicului, care l-a îndrumat către box şi l-a sprijinit foarte mult.  Fratele pugilistului, Florin Diaconu, a ales calea străinătăţii – s-a stabilit în Spania, împreună cu mama sa, fiind un apreciat grafician şi decorator de spaţii exterioare. D. F.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co