Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

„Rabla” merge ca unsă

rematremierul Emil Boc a vizitat recent un centru REMAT din Ploieşti, pentru a vedea cum merge programul Rabla și a dat asigurări că toți doritorii își vor putea preda mașinile vechi.

Emil Boc a fost însoţit de ministrul Mediului și Pădurilor, Laslo Borbely, şi fiecare dintre cei doi a stat de vorbă cu oamenii care făcuseră coadă pentru a lăsa maşina veche la centru. Boc a venit la volanul propriei maşini de origine autohtonă şi a spus tuturor că e foarte mulţumit de achiziţie. Acesta i-a asigurat pe români că există bani pentru toată lumea şi că nu e nevoie să se înghesuie.
„Avem bani, deocamdată, pentru 60.000 de maşini, dar fondurile se pot suplimenta. Atrag atenţia, deşi până acum nu au fost cazuri, că există inventivi care pot falsifica cupoanele. Neapărat să aveţi cupoane însoţite de cele trei documente: certificatul de înmatriculare a maşinii, certificatul de radiere și dovada de casare. Deşi tichetele sunt securizate, nu se ştie niciodată”, a spus Boc.
„Până acum au fost deja predate către centrele REMAT, 32.600 de cupoane, avem un total 40.000 de cupoane deja tipărite, 15.950 de maşini deja predate. Oamenii se vor linişti, pentru că treburile merg bine. Avem, în momentul actual, 40.000 de cupoane prevăzute pentru persoane fizice și 20.000 pentru juridice. La această ultimă categorie este mai complicat, pentru că se consideră ajutor de stat şi persoanele juridice trebuie să facă o documentaţie mai elaborată, dar vom încerca să o simplificăm”, a declarat ministrul Mediului și Pădurilor, Laszlo Borbely.
Lumea e mulțumită
Cei care stăteau la coadă la centrul vizitat s-au declarat şi ei mulţumiţi, pentru că primesc pe o maşină veche un cupon ce valorează 3.200 lei şi cu trei cupoane îşi pot cumpăra cu uşurinţă o maşină nouă. „Cum să nu-mi convină? E adevărat că mă despart cu greu de cea veche, pentru că o conduc de zece ani, dar mă bucur că am această posibilitate. Poate mă descurc de încă un cupon şi reuşesc să-mi iau una nouă, micuţă şi mai ieftină”, a spus Maria Istrate.
Deşi cozile formate din maşini aduse la casat se întind pe sute de metri, nimeni nu a fost nevoit să stea cu rabla zi şi noapte la centrul din Ploieşti.
Oamenii au dat autoturismele pe mâinile angajaţilor unității.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co