Actualitate

„Prima casă” în Ministerul de Interne

teren-sdpPolițiștii, jandarmii, pompierii și celelalte cadre din Ministerul Administrației și Internelor (MAI) ar putea locui într-un cartier cu locuințe destinate lor, care se va construi la Câmpina.

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina a demarat un proiect în vederea construirii unui cartier de locuinţe proprietate personală, pentru cei din cadrul MAI. Acest proiect este o idee preluată de la Ministerul Apărării Naţionale, instituție care dezvoltă, deja, un astfel de program, în Bucureşti. „Au fost interesate şi au depus scrisori de intenţie şase societăţi comerciale, cu putere, după câte am văzut noi, din toată ţara: Oradea, Bucureşti, Braşov, Constanţa… Probabil că deţin putere financiară şi sunt interesaţi. Conform graficului din caietul de sarcini, până pe 20 iunie ar trebui să terminăm procedura de selectare a dezvoltatorului, iar acesta trebuie să facă un proiect de ansamblu cu care să obţină autorizaţiile de construire”, a declarat directorul adjunct pentru logistică de la Şcoala de Agenţi din Câmpina, Emil Manta.

Regulile sunt clare
Pentru a beneficia de o locuinţă prin intermediul acestui program, solicitantul trebuie să aibă calitatea de personal al MAI şi să aibă o situaţie locativă de rezolvat. Mai precis, în cazul în care nu are o locuinţă în proprietate personală, locuinţa proprietate personală nu îndeplineşte exigenţele minimale pentru locuinţe, sau se află în altă localitate decât cea în care îşi desfăşoară activitatea. Mai mult, se va realiza şi un punctaj în vederea selecţiei personalului, ţinând cont de starea civilă, numărul de copii aflaţi în întreţinere şi vechimea în MAI. „Programul, în primul rând se adresează celor din Şcoala de Agenţi. Deja s-au făcut adrese şi către Poliţia Municipiului Câmpina, Jandarmeria Câmpina, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova şi toate unităţile de poliţie, jandarmi şi ISU din judeţul Prahova, inclusiv Administraţia Locală”, a mai spus Emil Manta.
Şcoala de Agenţi de Poliţie este prima instituţie din structura M.A.I., care dezvoltă un asemenea proiect. Este o investiţie importantă, pe o suprafaţă de 77 de mii de metri, în valoare de peste 20 de milioane de euro şi sunt aşteptate solicitările celor interesaţi. D. R.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co