Politica

„Pentru măsurile de austeritate nu sunt eu de vină”

Dorian Botoacă este preşedintele filialei Partidului Democrat Liberal (PDL) Comarnic şi, totodată, primar al acestei localităţi – o dublă calitate, de lider politic şi edil al urbei, care face dificilă delimitarea funcţiilor.

Întrebat despre activitatea filialei, liderul politic a făcut referire la întâlnirile de lucru cu consilierii, aceştia reprezentând majoritatea pedelistă în Consiliul Local. „În momentul de faţă, nu au loc decât întâlnirile cu consilierii şi cu biroul permanent, unde se dezbat strict problemele localităţii”, a spus Dorian Botoacă, cel despre care, în lumea politică din Comarnic, se spune că ar pregăti o eventuală trecere de la PDL la un alt partid. „La urechile mele a ajuns zvonul că trec la PSD. Cred că sunt oameni răi, care se ţin de zvonistică, încercând să distragă atenţia de la ceea ce se face bun în Comarnic acum, având în vedere că sunt şi primarul acestei localităţi. Dintotdeauna am spus, ca primar, că trebuie să rezolv problemele localităţii”, a explicat Botoacă, în cursul săptămânii trecute.

Deciziile centrale sunt… centrale
În privinţa „anatemei” care se aruncă asupra partidului de guvernământ, din cauza tensiunilor sociale create în urma drasticelor măsuri luate pentru reducerea cheltuielilor, Dorian Botoacă nu se simte cu nimic responsabil. „Pentru măsurile de austeritate, care se iau la nivel de Guvern, nu sunt eu de vină. În localităţile mici, lumea votează omul, nu partidul. Vă daţi seama că nu pot fi de acord în totalitate cu aceste măsuri. Dar, văzând lista pe care am primit-o de la Prefectură, cu numărul de salariaţi pe care trebuia să-l am eu, ca primărie, în condiţii normale, adică trebuia să am 116 salariaţi şi eu am 55, cu tot cu Poliţie, Comunitară, şi văzând şi alte localităţi că au cu sutele peste numărul de angajaţi pe care trebuiau să-l aibă în mod corect, eu sunt de acord cu măsurile de austeritate. Cu unele din ele”, a declarat Dorian Botoacă.
Ca politician, acesta se arată recunoscător partidului din care face parte, sperând ca formaţiunea să-şi termine mandatul de patru ani. „Eu mi-aş dori să reziste Guvernul până la sfârşitul mandatului, pentru că am avut sprijin. Eu chiar am avut sprijin substanţial! Mi se pare aiurea, ca, pe lângă criza economică, să mai apară şi o criză politică. E rău să începi iar negocieri, să faci guverne, să desfaci guverne! Plus că e vorba de o căruţă de bani, care se va cheltui. Nu mi se pare corect! Dacă se doresc alegeri anticipate şi se poate, asta e, dar eu nu sunt de acord cu o criză politică acum, peste cea economică”, a concluzionat liderul PDL Comarnic. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co