Actualitate

„O nouă şansă pe piaţa muncii”, lansat şi în Buşteni

168 de şomeri vor urma cursuri gratuite de pregătire în vederea obţinerii unei noi calificări, cu bani de la Uniunea Europeană.

Administraţia locală din staţiune a reuşit să obţină fonduri europene destinate facilitării accesului persoanelor în căutarea unui loc de muncă la programele de formare profesională. Este vorba despre proiectul „O şansă pe piaţa muncii”, proiect ce a fost lansat săptămâna trecută în oraşul Buşteni. Programul se realizează în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi cu o firmă privată pe o perioadă de 10 luni, iar valoarea totală se ridică la 2.083.976,05 lei. „Proiectul are drept ţintă resursele umane şi este foarte important pentru noi. Era necesar ca un astfel de proiect să se desfăşoare în paralel cu celelalte proiecte pentru a putea ajuta şomerii pentru a se reorienta. Proiectul este de anvergură pentru că se adresează către 168 de persoane, practic beneficiarii cursurilor pentru servicii în turism. La final, cel puţin 25 dintre ei vor fi angajaţi”, a explicat managerul proiectului, Ion Vasilescu.

Calificări
Şomerii vor obţine calificări pentru meseriile de administrator pensiune turistică, cameristă hotel, chelner, îngrijitor de bătrâni şi copii la domiciliu şi iniţiere în competenţe informatice şi limba engleză.
„O nouă şansă pe piaţa muncii” este cincilea proiect cu fonduri europene care demarează în staţiunea Buşteni. În momentul de faţă, sunt în plină desfăşurare proiectele privind reabilitarea patrimoniului cultural, modernizarea infrastructurii pentru turism, strategia de dezvoltare locală şi promovarea staţiunii turistice Buşteni. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co