Politica

„Nu sunt de acord cu băgatu’ pumnului în gură”

După ce au retras sprijinul politic pentru consilierul Elvis Arghir, filiala PNL Câmpina este pe punctul de a mai pierde un om din staff şi anume pe Liviu Briciu. La rândul său, senatorul Georgică Severin are alte lucruri care nu îi convin în politica guvernamentală.

Acesta este un cunoscut om de afaceri din Câmpina, care, în anul 2009, a devenit membru al PNL. Până de curând, a deţinut funcţia de vicepreşedinte al filialei câmpinene, funcţie din care s-a retras pe 15 martie, anul acesta. Gestul său s-a dorit a fi unul de protest faţă de alianţele cu PC şi PSD, dar şi faţă de politica actuală a PNL. „Alianţele nu au niciun fundament, din punctul meu de vedere, pentru politica actuală românească. La nivel local, pot să spun că, pentru economia alegerilor, Câmpina nu a fost niciodată un fief PSD, ci unul liberal, cumva. A câştigat PDL şi liberalii în general, dar niciodată PSD, cu o singură excepţie, când aceştia au câştigat pe baza candidaturii unui om valoros, Tudor Gheorghe, deci, nu pe numele partidului. Şi-atunci, o alianţă a PNL pe plan local, cu PSD, nu face decât să arunce asupra liberalilor aceeaşi percepţie slabă din partea cetăţenilor. Filiala PNL Câmpina nu a semnat încă un acord scris faţă de aderarea la USL. Mesajul preşedintelui Antonescu a fost ultimul lucru care m-a convins să renunţ la funcţia de vicepreşedinte spunând că „cine nu încheie acest acord, va fi dat afară din PNL”.
„Asta nu e atitudine de PNL-ist. Respect disciplina de partid, însă nu sunt de acord cu băgatu’ pumnului în gură. Mai ales că sunt foarte multe probleme pe plan local între cele două filiale PNL şi PSD” a declarat oficial Liviu Briciu, motivându-şi gestul de retragere din funcţia politică deţinută. Deocamdată, statutul lui Liviu Briciu este cel de simplu membru de partid.

Supărarea senatorului
Georgică Severin
Senatorul Georgică Severin este supărat din cauza lipsei de reacţie a guvernanţilor faţă de afirmaţiile nepotrivite ale unor personalităţi politice ungare, cu prilejul Zilei Maghiarilor din 15 martie.
Senatorul a amendat lipsa reacţiei statului român, acesta fiind solicitat în parlament de către opoziţie, tocmai pentru că exista ocazia unei intervenţii, prin prezenţa celor două Camere, senatori şi deputaţi.
„A apărut domnul Boc cu un discurs şi mi s-a părut absolut penibil! Parcă el ar fi fost reprezentantul ambasadei maghiarilor şi încerca să-i ia apărarea lui Viktor Orban, spunând că textul prezentat este modificat de presă. Deci, presa era de vină! Aceeaşi teorie a susţinut-o şi ministrul de externe Baconski. Dincolo de declaraţiile ulterioare ale ambasadei maghiare, nu pot să accept ideea ca autorităţile statului român, preşedintele, primul ministru, ministrul de externe, de interne, nu au primit, imediat după desfăşurare, filmările şi transcripturile declaraţiilor cu traducerile acceptate de autorităţile române, din partea serviciilor secrete. Nu pot să cred că într-o societate unde înregistrările au devenit a doua natură a justiţiei, într-o societate unde cred că preţul, costurile înregistrărilor, ale convorbirilor parlamentarilor sunt mult mai mari decât salariile acestora, toate aceste lucruri nu au apărut imediat. Ceea ce, de altfel, s-a şi confirmat. În aceste condiţii, orice comentariu este de prisos, lipsa de reacţie a autorităţilor române nu avea nicio semnificaţie, nicio explicaţie logică. Dacă Boc şi Băsescu ar trimite mesaje asemănătoare comunităţii maghiare din Seghet şi am vorbi şi noi ca România să se întindă până la Tisa, dacă d-na Anastase, în loc să blocheze discuţiile din Parlament, ar avea grija respectivă, să trimită şi ea mesaje românilor de dincolo, care ar fi reacţia premierului Orban Viktor şi a preşedintelui Ungariei?”, a declarat senatorul Georgică Severin. Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co