Actualitate

„Noutăţi în Practica Medicinii de Familie”

simpozion-medicalPăstrându-se tradiţia, la Casa Tineretului din Câmpina s-a desfăşurat un simpozion organizat, ca în fiecare an, de o clinică medicală din municipiu.

Adresat în special medicilor de familie, întâlnirea a abordat teme de mare interes: Rinitele alergice, Hiperplazia benignă de prostată, Infecţiile de tract urinar în practica ambulatorie pediatrică dar şi Importanţa vaccinării împotriva cancerului de col uterin.
„Simpozionul are o adresabilitate largă. Este intitulat „Noutăţi în Practica Medicului de Familie”, dar prin tematica abordată se adresează, în mod evident, şi medicilor de specialitate care lucrează atât în ambulatoriu, cât şi în spital”, a spus medicul primar pediatru, dr. Minerva Stanciu.
Pentru cadrele medicale sunt necesare să existe astfel de manifestări. Fundaţia organizatoare este furnizor acreditat de educaţie medicală. Schimbul de experienţă este benefic pentru buna tratare a afecţiunilor medicale ale pacienţilor.
„Tematica este variată şi cuprinde noutăţi în domeniul tratamentului adenonului de prostată, este şi o prezentare despre prevenţia cancerului de col uterin, acest cancer fiind un dezastru în România, pentru că avem cea mai mare incidenţă din Europa în acest tip de maladie, incurabilă, de la un anumit stadiu mai departe”, a declarat medicul primar chirurg, dr. Călin Tiu.
Şcoală prematernală
În cadrul simpozionului „Noutăţi în Practica Medicinii de Familie”, s-a prezentat şi o idee ce se vrea a fi pusă în practică, cât de curând.
„Vom aborda o idee nouă, pe care încercăm să o lansăm şi să o dezvoltăm în viitor, pentru cuplurile din Câmpina şi din zonă. Este vorba despre o şcoală prematernală, pentru viitorii părinţi”, a mai spus dr. Călin Tiu.
S-a ajuns la aproape 50 de simpozioane, şi interesul pentru aceste întâlniri este mare, şi prin campaniile de informare ce au loc de fiecare dată. Şi anul următor, medicii vor aborda teme de interes major.Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co