Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

„Natura şi omul”

În perioada 21-24 septembrie, la Cheia, au avut loc lucrările celei de-a XXI-a ediţii a Simpozionului internaţional „Natura şi omul”, organizat de către Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, în parteneriat cu Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer” al Academiei Române şi Centrul Naţional pentru Cercetare Ştiinţifică – Eco-antropologie şi Etno-biologie din Paris. Tema de anul acesta a fost una de mare actualitate pentru sănătatea tinerelor generaţii: „Mondializarea comportamentelor alimentare la copii şi adolescenţi”.
La lucrările simpozionului au participat personalităţi ale vieţii ştiinţifice de la instituţii de învăţământ, cercetare şi medicină din Franţa și România, precum şi numeroşi  specialişti – medici, nutriţionişti, cadre didactice, muzeografi.
În afară de prezentarea şi dezbaterea problematicii abordate în cele 18 comunicări ştiinţifice înscrie la simpozion, programul a cuprins diverse activităţi conexe: un schimb de experienţă privind specificul şi stadiul cercetărilor antropologice din ţările europene, o masă rotundă pe tema necesităţii şi oportunităţilor de implementare a unor noi proiecte internaţionale de colaborare ştiinţifică în domeniul educaţiei pentru o alimentaţie sănătoasă, o aplicaţie în teren constând în vizite la şcoli şi la obiective cultural- turistice din zonă.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co