Actualitate

„Mă bucur de o stimă pe care la Ploieşti n-am avut-o”

IMG_4684Noul director executiv al Poliţiei Comunitare din Câmpina s-a instalat în funcţie doar de cinci săptămâni. Carmen Daniela Gheorghe a fost transferată de la Ploieşti, unde a condus o structură similară.
Reporter: Ce aţi lăsat în urmă, la Ploieşti?

Carmen Gheorghe: Am lăsat în urmă o echipă formată din 450 de agenţi comunitari, eu zic că bine instruiţi. A fost prima instituţie de genul acesta pe care eu am înfiinţat-o. Am fost de la început, am dat examen pentru acel post de director al Poliţiei Comunitare Ploieşti, venind din funcţia de director Control Ordine Publică din cadrul Primăriei Ploiești. Lucrez în administraţie publică de 16 ani şi într-un astfel de post este nevoie să ai şi o astfel de experienţă. Nu pot să spun că a fost uşor, dar nici greu. Pot să spun că m-am dăruit cu foarte multă pasiune, făcând ca instituţia, care de fapt era la început de drum, să aibă reputaţie bună.
Am venit la Câmpina prin transfer. Poate că aşa a vrut Dumnezeu, în primul rând, să fiu într-un oraş frumos, liniştit, unde oamenii ştiu să aprecieze această instituţie şi în al doilea rând, să  mă bucur de o stimă pe care la Ploieşti nu am avut-o din partea conducerii.

Reporter: Ce ştafetă aţi preluat?

Carmen Gheorghe: Domnul Lefter şi domnul Apostol, care au fost aici de la început, au ştiut să organizeze foarte bine instituţia. Sunt oameni foarte destoinici, temerari. Vreau să subliniez că Poliţia Comunitară de aici este una de excepţie. Mă bucur că am avut privilegiul de a avea în continuare o astfel de echipă. Este foarte uşor să lucrezi cu astfel de oameni. Suntem o echipă tânără, toţi trei, cei care conducem această structură. Este vorba de directorul adjunct Cristina Radu şi Şeful Serviciului Ordine Publică, Octavian Tudose. Cei 80 de oameni cu care lucrăm sunt toţi dornici de a face lucruri noi şi să fie cât mai aproape de nevoile cetăţenilor. Asta este foarte bine pentru tot ceea ce gândesc eu să fac pentru viitor, pentru că aş vrea să fim mai cunoscuţi, locuitorii Câmpinei să cunoască mai bine atribuţiile noastre. Spun acest lucru pentru că de multe ori ne confundă cu poliţia naţională, sau cu jandarmii şi atunci este bine ca oamenii să ştie atribuţiile stricte ale poliţiei comunitare. Probabil că, după 15 aprilie, o să facem discuţii chiar pe cartiere. Pentru că încă o dată vă spun, eu îmi doresc să fiu cât mai aproape de cetăţeni. Nu pot să nu recunosc faptul că, deocamdată, nu cunosc oraşul destul de bine, dar deja am început să-l învăţ şi să pătrund, poate, şi în locuri care nu m-aş fi gândit vreodată să păşesc.

Reporter: A trecut foarte puţin timp de la instalarea în această funcţie de şef al Poliţiei Comunitare. Aţi avut posibilitatea să realizaţi ceva?

Carmen Gheorghe: Am început activitatea, prin încheierea unui protocol de colaborare cu Serviciul de Circulaţie Rutieră din cadrul poliţiei oraşului. Deja, după Sărbătorile de Paşti, şase agenţi comunitari vor începe împreună cu agenţii din cadrul acestui serviciu, să facă echipe mixte pentru patrulele de circulaţie. Acesta este, din nou, un lucru bun pentru cetăţeni, dar şi pentru noi. Vom fi inclusiv în stradă, implicându-ne în problemele de circulaţie rutieră. Şi probabil că pe măsură ce vom reuşi să avem fonduri mai mari, sau vom reuşi să mai angajăm personal, vom avea şi o echipă de intervenţii. Cum încă ne zbatem în probleme financiare, la modul general vorbind, poate că este prematur să stabilim de pe acum, evoluţia unor astfel de lucruri. Avem o bună colaborare cu Poliţia de Proximitate, cât şi cu cea Naţională, patrulare în zonele mai îndepărtate ale oraşului, cum ar fi cartierul Voila, asigurând o maşină care patrulează în această zonă, echipa pedestră… Dacă Dumnezeu ne ajută, preconizăm pentru viitor şi o echipă călare. Ar fi nemaipomenit de bine!

Reporter: În urmă cu o săptămână s-au sărbătorit cinci ani de la înfiinţarea Poliţiei Comunitare din Câmpina. Este mult, este puţin?

Carmen Gheorghe: Nu cred că în toată ţara, dar aproape peste tot, Poliţia Comunitară s-a înfiinţat la această dată. Suntem mititei deocamdată, la cinci ani. Dar eu sper că, cu ajutorul primarului şi al Consiliului Local şi nu în ultimul rând, al câmpinenilor, vom reuşi să împlinim şi șapte ani, să mergem la şcoală şi să fim o echipă şi mai bună.

Reporter: La această aniversare i-aţi invitat şi pe cei care au condus şi au pus bazele acestui serviciu. Cum i-aţi perceput?

Carmen Gheorghe: Nu cred că pot fi momente mai frumoase ca cele pe care le-am trăit pe 1 aprilie! De obicei, într-o instituţie, cel nou este privit poate ostil de cel vechi. Aici, cu surprindere, probabil că auzindu-mă şi predecesorii mei spunând că cei vechi sunt cei care au înfiinţat această formă de poliţie şi datorită lor s-au realizat atâtea, automat totul a fost perceput bine.
Eu am colaborat bine cu conducerea de la Câmpina şi înainte când lucram la Ploieşti. Ar fi un amănunt, poate o să vă par lipsită de modestie, dar sunt şi preşedinta Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor Locali. Sunt singura femeie, cel puţin până în prezent, director al unei Poliţii Comunitare, dar cred că mai urmează o colegă la Arad şi cred că şi din acest motiv, colaborarea cu Câmpina a fost una fără cusur. Domnul Lefter a fost tot timpul un om care se preocupa de soarta poliţiştilor locali şi va rămâne în continuare pentru că nu a rupt legăturile cu noi şi nu are de ce. Până la urmă este o mândrie a dânsului această poliţie comunitară, a creat ceva şi nu pot să vin eu acum să-mi arog nişte merite care nu-mi aparţin.

Reporter: Sunteţi o femeie cu funcţie de conducere, având ca subordonaţi majoritari, bărbaţii. Aţi simţit vreo clipă, o undă de nemulţumire din acest motiv ?

Carmen Gheorghe: Bine ar fi să întrebaţi un bărbat! Cu siguranţă simt că sunt conduşi de o femeie! Poate că unii sunt deranjaţi. Pe mine m-au primit foarte bine cei din Câmpina. Şi eu am venit cu mici emoţii, pentru că nu ştiam ce mă aşteaptă. Faptul că încă nu cunosc oraşul prea bine, acest lucru, în urmă cu cinci săptămâni, îmi dădea nişte fiori reci dar, la felul deosebit în care m-au întâmpinat, mi-au trecut repede. Acum simt de parcă am fi colegi de când lumea!Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co