Cultura

„Labirinturile lumii”

La Muzeul Judeţean de Artă „Ion Ionescu-Quintus” din Ploieşti a fost vernisată, miercuri, expoziţia „Labirinturile lumii”. În cadrul acesteia, au fost expuse 70 de lucrări de pictură, sculptură şi grafică, realizate de mai mulţi artişti bistriţeni. Vernisajul a fost, de fapt, materializarea unei idei mai vechi, de colaborare între artiştii din două judeţe.
„Noi ne gândeam la o colaborare între membrii Uniunii Artiştilor Plastici din Ploieşti şi cei din Bistriţa de mai mult timp. În februarie, artiştii din Prahova au expus acolo. Îmi face o deosebită plăcere când văd că la un vernisaj se vine cu ceva nou. Formele, culoarea sunt îmbinate armonios şi original, aducând un aer primăvăratic salonului deschis astăzi”, a explicat  muzeograful Valter Paraschivescu.
„Primii paşi pentru realizarea acestui frumos salon au fost făcuţi de luna trecută, când Galeriile de Artă din Bistriţa au găzduit o expoziţie de zile mari a mai multor artişti din Ploieşti. Atunci am vorbit  ca astfel de evenimente să devină o tradiţie, pentru a aduce lucruri proaspete pentru retina iubitorilor de frumos”, a explicat preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Bistriţa, Mircea Olive.
Operele vor rămâne pe simeze până pe 24 martie. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co