Actualitate

„Judeţul” e salvarea pentru infrastructură

DRUM-stire-telegaDrumurile din Telega sunt o eternă problemă pentru persoanele care locuiesc în comună sau doar tranzitează satele acesteia. Autorităţile au demarat ceva lucrări, dar lipsa banilor le pune frână.

Comuna Telega este una dintre localităţile prahovene despre care se poate spune că are foarte puţine drumuri… pe plan drept. Motiv pentru care, de-a lungul anilor, căile de acces către satele Buştenari şi Meliceşti s-au deteriorat constant, ajungându-se până la situaţia în care nu se mai putea circula. Norocul celor din zonă a fost acela că primarul comunei este din aceeaşi formaţiune politică, şi anume PSD, cu prefectul judeţului, lucru care a dus, într-un fel sau altul, la înlesnirea atribuirii de fonduri pentru realizarea celor două drumuri. Mulţi au fost cei care au spus că, în mod normal, şi cei care folosesc sondele din Buştenari, de exemplu, ar fi trebuit să participe cu fonduri la refacerea drumului. Utilajele grele sunt cele care au făcut ca partea carosabilă să o ia la vale.
„Drumul este comunal, ei îşi plătesc dările către stat, ca oricare participant la trafic… Dar unele drumuri se distrug din cauza maşinilor de mare tonaj. Chiar am avut o discuţie cu cei de la schela din zonă şi am început pietruirea unor străzi, acţiune la care participă dumnealor cu mijloacele de transport, iar noi cu piatră. La Meliceşti, drumul a fost extraordinar de rău. Am reuşit, în anul 2009, să facem două consolidări de mal, ziduri de sprijin şi să turnăm şi primul strat de asfalt. Continuăm cu lucrările, dar banii ni s-au terminat. Promisiuni sunt de la Consiliul Judeţean că vom fi ajutaţi în continuare pentru a termina şi această lucrare”, a declarat primarul comunei Telega, Gheorghe Ilie.

Situaţie dificilă
1,2 milioane de euro împrumut pentru refacerea drumului către Buştenari. Şi alte sume importante pentru stăvilirea alunecărilor de teren, care au făcut ca la 15 gospodării din Meliceşti să nu se mai poată ajunge cu maşina, ci doar cu piciorul. Dar, vorba primarului, toţi ştiu că sacul este gol! De unde să fie luaţi bani? În niciun caz din bugetul local, care există, dar aproape că lipseşte cu desăvârşire.Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co