Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

„Izolaţi” în promisiuni

Preşedintele asociaţiei „Frăţia Romilor”, Gavriş Lingurar, locatar într-unul din cele două blocuri de pe strada Năsăud nr. 2 din cartierul Mogador, se plânge, alături de vecinii săi, de faptul că a făcut cerere către Primăria Câmpina din anul 2010, pentru a solicita reabilitarea termică a clădirilor, nefăcându-se nimic până în acest moment.

„A venit un răspuns anul acesta, că o să rezolve problema. Dar nu se ştie când. Eu am fost la doamna Buda, care se ocupă cu spaţiul locativ şi a spus că trebuie să mergem la doamna Felicia Olteanu, şefa ADPP. Doamna Felicia Olteanu, ca de  obicei, cu regret, dar  trebuie spus, nu prea a stat la discuţie. Ni s-a spus că nu sunt fonduri în 2010, că vor fi în 2011. Deja, două familii fac această izolaţie pe banii lor. O să treacă şi vara asta!”, a spus Gavriş Lingurar, cu dezamăgire.
O altă locatară îşi arată nemulţumirea faţă de această situaţie: „Vrem şi noi să ni se izoleze blocurile, pentru că toată lumea are igrasie în casă. Iarna, suntem terminaţi! Vrem şi pentru o mai bună încălzire, dar mai ales să scăpăm de această igrasie. Nu avem posibilităţi mari cu banii. Am mai făcut şi noi câte ceva, cu mare efort, am mai renovat. Mulţi dintre noi au un simplu ajutor social sau vreo alocaţie, dar mai mult nu avem, pentru că nu găsim servicii”, a declarat Corina Stoica.
Gavriş Lingurar spune că oferise nişte soluţii primăriei, în sensul că se putea face izolaţia cu materialul locatarilor, ţinându-se cont de acest lucru la plata chiriilor, ori cu materialul achitat de primărie şi cu plata manoperei făcută de către beneficiarii lucrărilor, la fel, ţinându-se cont la chirii. „Primarul a fost de acord, a zis că în 2011 o să asigurăm noi mâna de lucru, ţinându-se cont la chirie, iar materialul să ni-l dea dânşii, dar dacă începem acum, cât e timpul bun.”, subliniază Gavriş Lingurar.

Unii şi-au pierdut speranţa
Un locatar, care a vrut să-şi păstreze anonimatul, a spus cu năduf: „Ne poartă cu vorba! Când vin alegerile, ştiţi cum umblă pe aici? Ca furnicile vin! Da’ când se duce un ţigan pe-acolo pe la ei, nu-l mai bagă nimeni în seamă. Când vin alegerile, dau mâna cu noi, ne aburesc. Când îi rogi ceva, te pasează”.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina, Mariana Pătraşca a precizat în legătură cu această situaţie: “Săptămâna aceasta va avea loc o discuţie în cadrul căreia se va analiza situaţia locatarilor, sperându-se că se va găsi o soluţie benefică ambelor părţi.” C. N.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co