Imobiliare Valea Prahovei
Social

„Interviu pe teme profesionale”

Polițiștii din cadrul IPJ Prahova care vor fi disponibilizați, vor fi selectați în urma unei discuții tip interviu, măsură care a determinat o reacție dură din partea sindicaliștilor din sistem.

Disponibilizări pe criterii absurde. Asta îi aşteaptă pe poliţişti, după ce Ministerul Administrației și Internelor a decis rărirea numărul de angajați. Măsura a fost luată la nivel central ca urmare a lipsei fondurilor pentru susţinerea salariilor oamenilor legii. Aceştia ar urma să părăsească sistemul în urma unui „Interviu pe teme profesionale”. Liderii de sindicat au luat atitudine, aşa că săptămâna trecută s-au întâlnit la Bucureşti cu reprezentanţii Ministerului Administrației și Internelor pentru a se discuta aceste măsuri, însă fără a obține vreun rezultat care să-i avantajeze.
„Nu trebuie lăsat poliţistul la mâna unui şef, care de multe ori chiar el încalcă legea, fiind poate şi abuziv. Dacă acel şef are ceva personal cu poliţistul, cu siguranţă va face în aşa fel încât să nu ia interviul, care, de altfel, nu poate fi contestat. Trebuia mers pe activitatea poliţistului, pe implicarea lui sau pe antecedentele disciplinare sau penale, după caz”, a declarat liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual – Filiala Prahova, Florian Ioniţă.

Siguranță în scădere
Sindicaliştii din Ministerul Administrației și Internelor spun că rărirea numărul de poliţişti se va vedea şi mai mult pe stradă, unde se vor comite tot mai multe infracţiuni. „Realitatea se va vedea pe stradă, în scurt timp. Vedeţi şi ultimele evenimente de la noi din Prahova – violarea fetiţei de zece ani, caz recent petrecut în Ploiești, tâlhării şi tot felul de infracţiuni. Când pe stradă vor fi şi mai puţini poliţişti, infracţiunile ar putea fi cu mult mai numeroase”, a declarat liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual – Filiala Prahova Florian Ioniţă.
În județul Prahova, la nivelul Inspectoratului de Poliție activează în prezent, 1.500 de oameni ai legii. 40 dintre aceştia vor fi nevoiți să părăsească însă, sistemul, până la sfârșitul acestei luni. Mariana BADEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co