Actualitate

„Îngropaţi în zăpadă”

Căderile mari de zăpadă au îngropat Ploieştiul în nămeţi aşa că cei care vor în această perioadă să-i cinsteasacă pe cei care au plecat într-o lume mai bună, trebuie să înoate prin nămeţi până ajung la locurile de veci.Aşa este şi la cimitirul Bolovani,  unde zăpada este atât de mare încât oamenii găsesc cu greu mormintele.
„eu vin aici din 54 aşa că ştiu foarte bine zona. Dar mi-a fost greu să ajung la mormânt pentru că se zărea doar vârful crucii. Nu trecuse nimeni pe aici pe aleea asta, am fost prima şi am înaintat destul de greu pentru că  zăpada cred că este de jumătate de metru”a declarat o ploieşteancă.
„Eu nu am ajuns pentru că zăpada este mare. Vin când s-o mai încălzi vremea şi se topeşte zăpada” a declarat o altă ploieşteancă.
Angajaţii cimitirului lucrează la foc continuu pentru a reuşi să deszăpezească aleile.
„Am degajat cu utilaje aleile care au permis acest lucru, iar restul deszăpezirilor se realizează manual, atât cu oamenii din cimitire cât şi cu cei de de la asistenţă socială pentru a deszăpezi atât aleile principale cât şi cele secundare” a declarat Adela Frăţilă,purt.cuv. SGU Ploieşti.
Nici groparii nu au o misiune mai uşoară. Pentru că pâmăntul este îngheţat iar stratul de zăpadă este şi de peste o jumătate de metru, aceştia fac o groapă de pe o zi pe alta.
„Înhumările sunt zilnice, chiar am putea spune că a  fost o perioadă foarte aglomerată din acest punct de vedere, iar gropile au fost realizate luându-se comenzile cu o zi înainte pentru a exista suficient timp pentru finalizare. Pâmântul este îngheţat, iar stratul de zăpadă este destul de mare” a declarat Adina Cârmaciu, şef formaţie Cimitir Bolovani.
Pentru a rezista în frig angajaţii lucrează în ture şi primesc ceaiuri calde. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co