Actualitate

„Împreună în Europa”

Asociaţia de tineret „Together România” derulează, în comuna Valea Doftanei, între 1 şi 8 martie, proiectul european „Împreună în Europa!”

Scopul este foarte bine definit: dezvoltarea tinerilor prin educaţie, dezvoltarea creativităţii şi abilitatea privind ecologia. 25 de participanţi din România, Italia, Cehia, Turcia şi Polonia petrec o săptămână în comuna prahoveană, cu seri culturale, ateliere de creaţie, voluntariat alături de gazde şi vizite la cele mai importante obiective din împrejurimi. „Îmi place foarte mult aici şi cred în importanţa acestor proiecte: întâlnim o altfel de comunitate, luăm contact cu oamenii de aici şi suntem foarte bine primiţi, aşa cum şi voi aţi fi în ţara noastră, oricând. Am fost în Bucureşti şi oamenii mi-au făcut o impresie foarte bună”, a declarat Andreia, din Portugalia. „Proiectul este foarte important pentru studenţi. Putem vorbi mult, ne cunoaştem şi facem schimb de experienţă. Mă bucur că sunt aici. Facem multe lucruri interesante şi contează mult pentru noi, totul este educativ”, a spus Patricie, venită din Cehia ca să participe la proiect.

Schimbare, cuvântul de ordine
Tinerii promovează mediul curat, ecologizează zone din comuna în care îşi petrec timpul şi montează coşuri de gunoi, modul cel mai simplu prin care oamenii pot contribui la păstrarea naturii. „Vorbim despre un proiect european cu o temă importantă, de protecţie a mediului. Este un proiect finanţat de Uniunea europeană şi încercăm ca, timp de o săptămână, să schimbăm ceva atât la nivel local, în Valea Doftanei, cât şi la nivelul local al ţărilor din care provin tinerii”, a declarat directorul executiv al Asociaţiei „Together România”, Alexandru Iorga. Proiectul se va încheia cu o seară dedicată mediului, cu muzică, dans şi alte programe artistice. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co