Invatamant

„Floricica” din Comarnic a dus dansul popular peste ocean

În luna august, câţiva adolescenţi ai Clubului Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic, membri ai Ansamblului Folcloric „Floricica”, însoţiţi de profesoara Anamaria Dulamă, care de altfel a şi dansat alături de elevii săi, au dus cântecul şi dansul românesc la a 50-a ediţie a Festivalului Artelor din Anacortes, Statul Washington.

Pe perioada festivalului, tinerii au avut cinci spectacole care au fost mult apreciate de toţi cei veniţi la acest festival, americanii declarându-i  adevăraţi ambasadori ai tradiţiilor româneşti. După încheierea festivalului, ei au fost rugaţi de grupul de dans “Skagit-Anacortes Folkdancers” să îi înveţe câteva din dansurile româneşti prezentate în festival. Datorită prestaţiei deosebite, organizatorii  Skagit County Fair i-au rugat pe tinerii români să prezinte un moment de 40 de minute de dansuri româneşti şi pe scena din Mount Vernon, lucru care nu fusese planificat iniţial, dar pe care au reuşit să-l includă în programul încărcat al celor două săptămâni minunate petrecute în „Statul veşnic verde”, cum este supranumit statul Washington.

Înfrăţire culturală
Deplasarea în SUA s-a făcut la invitaţia Asociaţiei de Înfrăţire din Anacortes, prin preşedintele său, Duane Clark, şi a Comitetului Festivalului Artelor din Anacortes, prin directorul său artistic, Joan Tezak. Iniţiatorul acestui proiect a fost Donald R. Lapworth, fost preşedinte al Asociaţiei de Înfrăţire din Anacortes, care a apreciat în mod deosebit activitatea Clubului „Martha Bibescu”, cu ocazia vizitei făcute la Comarnic în anul 2006, la invitaţia Angelei Năsulea, directoarea instituţiei din Comarnic.
Un ajutor nepreţuit pentru reuşita spectacolelor tinerilor comărniceni din timpul festivalului a venit de la domnul John Lovric, vicepreşedintele Asociaţiei de Înfrăţire din Anacortes, care este el însuşi  un talentat dansator şi cântăreţ.
Mai multe cuvinte de mulţumire trebuie adresate gazdelor delegaţiei române şi mai ales doamnei Sharon Howard care s-a ocupat de acest aspect. Şi nu în ultimul rând, grupul adresează mulţumiri domnului Dean Maxwell, primarul oraşului Anacortes care i-a onorat cu prezenţa la spectacole şi le-a făcut o primire călduroasă în sala de consiliu a municipalităţii oraşului Anacortes pentru a le mulţumi pentru ţinuta deosebită a spectacolelor susţinute.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co