Eveniment

„Festivalul Şanselor Tale” la Sinaia

Şcoala Generală George Enescu din Sinaia a găzduit a XI-a ediţie a „Festivalului Şanselor Tale”, un eveniment menit să îmbogăţească nivelul de cultură generală şi să le pună imaginaţia la încercare elevilor.

Manifestarea, cu tradiţie în Europa, are loc în peste 50 de ţări şi promovează conceptul de „învăţare pe tot parcursul vieţii”. La activităţile desfăşurate în unitatea de învăţământ au participat elevii clasei a VII-a B, care au privit cu mult entuziastm metodele de învăţare pe care festivalul le promovează. Au lucrat pe echipe, toţi şi-au pus ideile în practică, iar compeţiţia a fost înlocuită cu cooperarea.
„Orice activitate în plus este benefică pentru mine. Este foarte bună o altfel de lecţie şi interesantă. Echipa din care fac parte a trebuit să pregătească într-o jumătatea de oră proiectul despre dreptul privind ocrotirea sănătăţii. Am scris un cvintet şi am realizat şi un desen, destul de elocvent despre această temă”, a explicat elevul clasei a VII-a B, Răzvan Avram.

Premieră
Şcoala „George Enescu” din Sinaia a organizat pentru prima dată acest festival, care se doreşte a deveni o tradiţie în rândul tinerilor care se pregătesc aici.
„Activitatea s-a desfăşurat pe ateliere şi a fost puţin ieşită din tiparele obişnuite. Au avut ca temă drepturile omului şi drepturile copilului, iar spre bucuria noastră, a cadrelor didactice, elevii au fost foarte încântaţi şi s-au implicat în acest proiect”, a precizat profesorul Şcolii „George Enescu”, Constanţa Brăznaşu. Festivalul şanselor tale reprezintă o tradiţie în întreaga lume şi se organizează anual. Organizatorii doresc să sensibilizeze publicul referitor la importanţa educaţiei pe tot parcursul vieţii, exerciţiul cultural fiind necesar pentru crearea unei comunităţi de cetăţeni informaţi şi competitivi. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co