Politica

„Este o perioadă grea pentru PDL”

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, totodată şi preşedintele filialei PDL, este conştient de situaţia delicată în care se află partidul de guvernământ din care face parte, prin măsurile de austeritateluate în ultima vreme.

La nivelul municipiului Câmpina, liderul PDL Horia Tiseanu, dată fiind dubla sa calitate, este perceput mai mult ca primar, ca om ce trebuie să se preocupe de problemele administrative ale oraşului. Totuşi în cadrul organizaţiei, în condiţiile în care unsprezece membri sunt şi consilieri locali, se discută despre modul de percepţie al cetăţenilor faţă de situaţia actuală, a mediului socio-economic, ca urmare a crizei pe care o traversăm. „Consilierii şi alţi colegi de partid, din activul nostru, se plâng, totuşi, de faptul că anumiţi cetăţeni îi interpelează cu privire la măsurile luate de Guvern. Este o perioadă grea pentru PDL, având într-adevăr în vedere măsurile nepopulare luate de către Guvernul Boc. În perspectiva electorală, aceste măsuri aduc pierderi semnificative în procentajul partidului. Acum, făcând parte din PDL, eu spun că e lăudabilă poziţia partidului, care şi-a asumat răspunderea faţă de măsurile total nepopulare, pe care le-a luat. Totuşi, acestea pot scoate ţara din criză şi nu vor permite un colaps naţional, chiar dacă în urma acestor măsuri Guvernul aduce pierderi serioase notorietăţii sau popularităţii partidului”, a declarat Horia Tiseanu.

Optimism pentru viitor
În ciuda contextului politic nefavorabil partidului din care face parte, Horia Tiseanu continuă să se arate optimist în ceea ce priveşte ducerea la bun sfârşit, de către Guvern, a mandatului.
„Răspunsul meu este clar, da! Guvernul va rezista să rămână la putere. Din păcate, niciun partid politic nu vrea să-şi asume răspunderea guvernării în acest moment. Şi-atunci, toate moţiunile care apar sunt numai cosmetice, destinate scăderii procentajului partidului aflat la guvernare, evidenţierii, să zicem, partidelor care propun moţiunea de cenzură. În realitate, nimeni nu vrea să-şi asume răspunderea guvernării. Deci, o să ne lase să guvernăm în continuare, cu pierderile pe care o să le avem. O să vedem cât de „frumoşi” o să fim la finalul mandatului. Fiind un om optimist, am speranţa că, începând din 2011, din a doua jumătate a anului, situaţia se va redresa. Nu pot să cred că nu se va redresa, pentru că, în acest caz, va fi tragic pentru partidul de guvernământ. Dar va rămâne o contribuţie de mare curaj în istoria României, faptul că PDL şi-a asumat răspunderea gestionării acestei crize”, a spus Horia Tiseanu.Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co