Sport

„Cupa oraşului Buşteni” ediţia 2012

►Noul an a adus o mare bucurie iubitorilor de fotbal din Buşteni care se întrec pentru câştigarea trofeului „Cupa oraşului Buşteni” – ediţia 2012.

Ediţia este dedicată jucătorilor care domiciliază în vestita staţiune de la poalele Crucii de pe Caraiman, fiind înscrise şase echipe din principalele cartiere (Silva, Zamora, Valea Albă, Griviţei, Poiana Ţapului şi Trestiei). Turneul, care este organizat la Sala Sporturilor din Buşteni, se desfăşoară după sistemul „fiecare cu fiecare”, primele patru echipe clasate urmând să dispute turneul „play off” (locul 1 cu locul 4 şi locul 2 cu locul 3). Învinsele vor juca finala mică, iar învingătoarele se vor „duela” pentru supremaţie.
Prin sprijinul Primăriei şi al Consiliului local Buşteni, dar şi prin contribuţia esenţială a primarului Emanoil Savin, această manifestare sportivă îşi va disputa finalele odată cu „Zilele oraşului Buşteni”, manifestare în cadrul căreia va avea loc şi „Cupa Buştenarului” la schi.
La fotbal s-a dat startul pe 14 ianuarie, cu participarea a şase echipe, toate urmând a fi premiate, în funcţie de rezultate, cu cupe, diplome, echipament sportiv de calitate, mingii şi bani, fondul de premiere însumând peste 300 de milioane de lei vechi.
Deschiderea a avut loc sâmbăta trecută, când au avut loc partidele din prima etapă, încheiate cu următoarele rezultate: Poiana Ţapului – Griviţei 3-2 (2-1), Trestiei – Silva 5-8 (1-4). Partida dintre Zamora şi Valea Albă a fost reprogramată pentru începutul acestei săptămâni (până la închiderea ziarului, nu ne-a parvenit rezultatul final – n.r.)
Trebuie subliniat faptul că jocurile sunt conduse de un duo cu o mare experienţă în arbitraj, format din câmpinenii Mihai Amorăriţei şi Răzvan Ioana, care deja şi-au făcut din plin datoria cu prestaţii apreciate în unanimitate de către cei prezenţi.
Etapa a II-a
Partidele din cadrul rundei secunde s-au disputat duminica trecută, fiind consemnate rezultatele: Valea Albă – Poiana Ţapului  5-1 (2-1), Griviţei – Trestiei  5-3 (2-1), Zamora – Silva  7-4 (3-1).
După consumarea celor două etape, cinci echipe au 3 puncte, una singură (Trestiei) având 0 puncte din două jocuri, aşa încât întrecerea se anunţă echilibrată şi cu un nivel de joc destul de bun.
Etapele a III-a şi a IV-a au loc în weekend-ul care urmează, după următorul program:

– sâmbăta 21 ianuarie
Valea Albă – Griviţei
Poiana Ţapului – Silva
Zamora – Trestiei
– duminica 22 ianuarie
Valea Albă – Silva
Trestiei – Poiana Ţapului
Griviţei – Zamora

Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co