Actualitate

„Colecţia” clienţilor uituci în hotelurile de la munte

Unităţile hoteliere de pe Valea Prahovei găzduiesc, fără voie ce-i drept, tot felul de obiecte uitate de turişti, care ar putea forma un târg sau o expoziţie diversificată. Grăbiţi cel mai probabil să predea cheile camerelor, oaspeţii au lăsat în urma mai multe lucruri personale, care au fost găsite de angajaţii unităţilor de cazare.

Haine, telefoane mobile, încărcătoare, bijuterii, pantofi, ochelari de soare, umbrele şi produse de întreţinere corporală. Toate au fost depuse la recepţii şi în magazii pentru a fi returnate proprietarilor. Cameristele sunt cele care recuperează bunurile uitate de turişti, în timpul curăţeniei. După ce clienţii părăsesc unităţile de cazare, se aspiră covoarele, se înlocuieşte lenjeria, iar apoi toate sertarele, şifonierele, sunt luate la control.
„Avem un registru al obiectelor pierdute, în care trecem numărul camerei, numele persoanei care l-a găsit şi locul unde este depozitat. Dacă turistul în cauză face parte dintr-un grup, de obicei contactăm ghidul, îi spunem că am găsit noi lucrul respectiv şi îi solicităm să ne dea o adresă pentru a-l trimite prin poştă”, a explicat recepţionara Georgiana Dogaru.
De exemplu, după încheierea Crăciunului, angajatele au găsit într-o cameră un aparat foto, în alta o pijama şi cosmetice, dar şi câteva jucării pentru adulţi. „Printre obiectele mai puţin obişnuite uitate de clienţii noştri se numără  câteva jucării sexuale. Un cuplu a stat în camera unde camerista le-a găsit. Deşi noi le-am pus în spaţiul special pentru lucruri pierdute, ele nu au fost revendicate până acum”, a precizat directorul unei agenţii de turism dintr-un hotel, Ciprian Stanciu. Dacă obiectele valoroase sunt revendiacate repede de turişti, altele zac în magazii ani buni. Cea mai recentă statistică publicată de revista Voyage, referitoare la clienţii uituci ai hotelurilor, arată că jucăriile sexuale sunt cele mai uitate obiecte, pe locul doi se situează protezele dentare, telefoanele mobile şi încărcătoarele, iar pe ultimul loc cărţile şi banii.  Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co