Imobiliare Valea Prahovei
Politica

„Chiar dacă unele lucruri demarează mai greu, demarează solid”

Cu aceste cuvinte a început o conferinţă de presă USL, Georgică Severin, săptămâna trecută. Alături i-au fost liderii politici ai filialelor PSD şi PNL Câmpina, Ion Dragomir, respectiv, Virgil Guran.

Astfel, USL a reuşit să adune, în aceeaşi încăpere, nu doar o parte dintre oamenii importanţi ai politicii câmpinene, ci şi orgolii şi viziuni diferite, pe care, în alt context, nu am fi putut să ni-i imaginăm la aceeaşi masă. Se pare că, prin înfiinţarea USL, orgoliile şi divergenţele de opinii de care aminteam, au fost lăsate deoparte, făcându-i să strângă rândurile pentru un scop comun: câştigarea alegerilor în 2012. În acest sens, senatorul a prezentat câteva idei conţinute de programul economic al USL. „Avem o strategie, un model al USL, care se bazează, în primul rând, pe creşterea economică. Dacă nu vom asigura această creştere, restul devine formă fără fond. Creşterea economică implică creşterea PIB-ul, care duce automat la bugete mai mari, care pot fi folosite în domeniile sociale” a spus Georgică Severin. Senatorul a amintit şi de „acest sac de datorii cu care ne lasă guvernarea actuală, care va începe să fie plătit din 2012-2013”. Este o realitate, dar poate fi şi o pregătire a terenului, în cazul în care USL va ajunge la guvernare şi nu-şi va putea aplica programul gândit acum.

Altă voce
Legat tot de programul economic, liderul PNL Virgil Guran a dezvoltat politica USL în raport cu investiţiile străine pe care se bazează, scoţând în evidenţă, în acelaşi timp, regresul acestora, de când se află PDL la putere. „Dacă, în 2008, am avut investiţii străine directe, 9,5 miliarde de euro, în 2009 s-a ajuns la 3,5 miliarde de euro, în schimb, în 2010, au fost 2,6 miliarde euro, iar în 2011 este un mare semn de întrebare. Investiţiile străine directe înseamnă, în primul rând, locuri de muncă, producţie, impozite, exporturi, pentru că, în general, cei care vin să producă în România produc pentru piaţa externă. De ce nu vin investitorii străini? Pentru că nu au încredere în actuala guvernare, în stabilitate, în politicile economice duse. Am impresia că li se cer prea multe lucruri colaterale. În traducere liberă, poate sunt şpăgi, pentru a putea să investească în România”, a declarat Virgil Guran.
„Ne propunem să realizăm, în foarte scurt timp, peste 1 milion de locuri de muncă. Pentru că, din septembrie 2008 până acum, s-au pierdut 740.000 de locuri. Nu vor fi create direct de noi, ci prin politicile pe care le vom aplica vom forma mediul necesar, care permite ocuparea acestora prin creşterea economiei. USL îşi propune reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, pentru angajatori, prin reducerea integrală a plăţilor CAS, datorate de angajator pentru un an de zile, pentru crearea de noi locuri de muncă, cu condiţia menţinerii pe locul de muncă, încă un an de zile, apoi taxă zero pentru angajarea în regim part-time pentru tinerii sub 25 de ani şi pentru cei care au depăşit 55 de ani (…) şi creşterea salariului minim pe economie la 800 de lei”, a continuat prezentarea programului, social-democratul Ion Dragomir.
Mai rămâne o singură condiţie de îndeplinit, pentru ca USL să pună în aplicare acest program economic promiţător: actualul partid de guvernământ să piardă alegerile în 2012. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co