„Caracatiţele” aduc tot mai mulţi bani la buget
Aproximativ 15.000 de lei ajung, în fiecare lună, în vistieria administraţiei locale din Sinaia, în urma acţiunii de bloacare a roţilor maşinilor parcate neregulamentar.
„Noi nu vânăm turiştii, însă legea trebuie respectată”, spun poliţiştii comunitari care patrulează în permanenţă pe străzile staţiunii pentru a elibera trotuarele blocate abuziv de şoferii indisciplinaţi.
Suma este binevenită la bugetul local, deoarece edilii folosesc banii din amenzile încasate, pentru înfrumuseţarea oraşului. În perioadele aglomerate, cu mulţi turişti, încasările sunt şi mai mari, semn că multe persoane preferă să ignore indicatoarele montate pe străzile din staţiune.
„Noi nu vânăm banii turiştilor, însă vrem să eliberăm trotuarele. Foarte mulţi turişti ne-au felicitat pentru că au putut să circule în voie pe aleile pietonale”, a precizat şeful grupei operative din cadrul Poliţiei Comunitare, Gheorghe Popa.
Blocări și în parcări rezidențiale
Agenţii intervin şi în cartierele sinăiene unde există parcări rezidenţiale. Conform prevederilor Consiliului Local, zilnic, după orele 16.00, locurile plătite nu pot fi ocupate abuziv de alţi şoferi. Astfel, cei care îşi lasă maşina în parcarea marcată cu bulină galbenă, se trezesc cu „caracatiţa” montată pe roată. „Noi acţionăm şi în parcările rezidenţiale, acolo unde oamenii plătesc locul. La solicitarea lor, noi avem datoria de a bloca maşinile parcate în locul respectivului cetăţean. Din păcate, nici în momentul de faţă, mulţi şoferi nu vor să înţeleagă regulile”, a mai adăugat Gheorghe Popa. Măsurile se iau numai în cazul autovehiculelor care ocupă ilegal drumuri, terenuri publice sau parcările rezidenţiale. Contravaloarea taxei de deblocare este de 70 de lei, pentru autovehiculele deblocate pe loc, şi 100 de lei în 24 de ore, pentru eliberarea la cerere. Cei care distrug echipamentele fixe montate pe roți de agenţii comunitari sunt reclamaţi la poliţie şi primesc amendă. A. A. u