Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

„Câmpina, dragostea mea”

Timp de zece zile, câmpinenii au putut vedea, în diferite locuri din oraş, artişti care au transpus pe pânză diferite aspecte, peisaje reprezentative. Lucrările realizate de aceştia în cadrul taberei de pictură „Câmpina, dragostea mea” au prins glas sâmbătă, pe pereţii sălii de expoziţie a Muzeului „Nicolae Grigorescu” din localitate. La vernisaj au luat parte oameni care iubesc arta şi căldura expresivităţii culorii.
Tot în această perioadă de tabără, conform programului, într-una din zilele săptămânii trecute, cei opt pictori participanţi au mers la Brebu, la Casa Domnească, acolo unde au fost inspiraţi de peisajul deosebit.
„Pictorii s-au deplasat la Curtea Domnească de la Brebu, unde au găsit foarte multe subiecte pentru a fi transpuse pe pânză”, a spus referentul cultural Ştefan Al.-Saşa, unul dintre cei care au însufleţit această manifestare artistică.
„Prima lucrare este Lacul, cel din Câmpina, apoi este Brebu, mănăstirea; era păcat să nu o pictăm”, a declarat Liliana Marin, unul dintre artiştii plastici participanţi la tabăra „Câmpina, dragostea mea”.
Lucrările artiştilor nu pot fi cumpărate, ele putând fi admirate atât la muzeul „Nicolae Grigorescu”, cât şi în cadrul Festivalului Toamnei. D. R.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co