Invatamant

„Calitate în managementul unităţii şcolare”

Vom avea inspectori şcolari mai buni şi asta pentru că Inspectoratul Şcolar Prahova a dat startul proiectului „Calitate în managementul unităţii şcolare”.

Obiectivul este formarea de inspectori şcolari şi manageri de unităţi de învăţământ mai eficienţi şi mai bine pregătiţi pentru a face faţă provocărilor prezente şi viitoare ale educaţiei şi pentru a-şi asuma responsabilitatea managerială a unei educaţii de calitate pentru generaţiile viitoare de cetăţeni.
„Ţelul nostru este să avem personal foarte bine pregătit astfel încât noua lege a educaţiei să fie aplicată perfect”, a declarat Gheorghe Borovină, inspector şcolar general ISJ Prahova.

Practic, cei 80 de inspectori şcolari de la nivelul judeţului Prahova vor beneficia de cursuri de perfecţionare, predate de către formatori străini.
Instruiţi de formatori străini
„Toate eforturile noastre se axează pe perfecţionarea atât a inspectorilor, cât şi a managerilor din unităţile şcolare. Aceştia vor fi instruiţi de formatori străini, cu foarte multă experienţă în domeniu”, a declarat Isobel Sellar McGregor.
Proiectul se va derula pe parcursul a trei ani, timp în care inspectorii şcolari din Prahova vor beneficia de cursuri de perfecţionare, dar şi de activităţi practice. Formatorii străini şi inspectorii prahoveni vor învăţa cum se desfăşoară o inspecţie şcolară atât în ţară, cât şi în străinătate. De asemenea, prin acest proiect, se vor perfecţiona şi 1.000 de directori şi directori adjuncţi ai unităţilor de învăţământ preuniversitar, din cele 2 regiuni de dezvoltare: Sud-Muntenia şi Bucureşti-Ilfov. Programele de formare vor fi derulate atât în judeţul Prahova cât şi Bucureşti. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co