Invatamant

„Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă !“

Grupul Scolar Industrial Construcţii de Maşini Câmpina este singura unitate de învăţământ din Câmpina care organizează învăţământ profesional cu durata de doi ani şi singura din judeţul Prahova care şi-a propus calificarea profesională “Sudor”.
Învăţământul profesional, demarat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului sub motto-ul “Alege-ţi drumul” vizează integrarea mai uşoară a viitorilor absolvenţi pe piaţa muncii.
În program pot intra elevii care sunt înscrişi în clasa a IX-a a liceului, indiferent de filieră, profil sau domeniu de pregătire. Pot accede, de asemenea, elevii care au promovat cel puţin clasa a IX-a de liceu, dar care
şi-au abandonat ulterior studiile, precum şi elevi din seriile anterioare care au finalizat şcoala de arte şi meserii.
Înscrierile în învăţământul profesional se fac în perioada 7-31 mai 2012 la secretariatul şcolii, unde este afişat şi  calendarul complet pentru selecţie şi înscriere.
Iată câteva dintre avantajele  pe care le ofera învăţământul profesional tinerilor:
– pot dobândi o calificare profesională care să le permită să obţină mai rapid un loc de muncă;
– vor beneficia prin intermediul unui program naţional de susţinere a învăţământului profesional de o bursă de studiu lunară în cuantum de 200 RON;
– pe parcursul vacanţelor, după încheierea stagiului de practică, vor putea continua să lucreze pe o perioadă determinată (cu respectarea condiţiilor legale) cu salarizare;
– angajatorii îi vor susţine (acolo unde condiţiile permit acest lucru) pe cei mai buni dintre elevi prin burse suplimentare de practică;
DE CE SUDOR ?
– Între domeniile cu cele mai dinamice ritmuri de dezvoltare, puternic implicate în industria modernă, sudura ocupă un loc important datorită avantajelor pe care le conferă în realizarea unor produse de înaltă complexitate.
– În ţara noastră, aproximativ 50% din producţia de oţel este destinată pentru realizarea de structuri şi produse sudate. Sunt relevante în acest sens realizarea de utilaje tehnologice de mare capacitate din industria chimică, petrolieră, construcţii navale, aparatură de mecanică fină, produse de electronică şi microelectronică.
– Tot mai mulţi agenţi economici realizează lucrări specifice de sudură/ au în dotare ateliere/ secţii de sudură, dotate corespunzător cu echipamente de sudare moderne.
– Absolvenţii ce dobândesc această calificare au posibilitarea angajării rapide, în ţară sau străinătate, datorită cererii de personal calificat în calificarea Sudor şi faptului că diplomele sunt recunoscute în ţările membre UE.
DE CE LA GRUP ŞCOLAR INDUSTRIAL CONSTRUCŢII DE MAŞINI ?
– Şcoala dispune de toate dotările necesare desfăşurării în bune condiţii a instruirii teoretice şi practice a cursanţilor.
– Profesionalismul cadrelor didactice asigură educaţia şi pregătirea temeinică a elevilor .
– Practica se desfăşoară în secţiile SC FIBEC METALGLASS SA şi SC CONFIND SRL, societăţi partenere cu o bogată experienţă în domeniu, cu care grupul şcolar colaborează.
– Absolvenţii şcolii profesionale pot să îşi desăvârşească educaţia prin continuarea studiilor tot în cadrul grupului nostru şcolar
PARTENERII NOŞTRI – OPERATORI ECONOMICI
FIBEC METALGLASS are ca obiect principal de activitate execuţia de structuri metalice sudate, echipamente complexe, tâmplărie de aluminiu şi PVC-GEALAN, prelucrări prin aşchiere. Atuurile firmei sunt: utilizarea de tehnologii şi know-how-uri specifice firmelor externe cu care colaborează, realizarea unor lucrări de calitate datorită gradului ridicat al calificării factorului uman, elasticitate şi adaptibilitate la cerinţele beneficiarilor. Spiritul  FIBEC METALGLASS înseamnă: excelenţă,  profesionalism, integritate, spirit de echipă.
CONFIND are ca scop primordial, aducerea în peisajul industrial românesc a celor mai noi tendinţe din lumea producerii de utilaje, instalaţii, echipamente şi piese, adecvate cerinţelor unei economii moderne. Poziţia distinctă pe piaţa autohtonă şi externă de profil este asigurată de: profesionalismul specialiştilor firmei, calitatea produselor, termene de livrare prompte, politica de preţuri avantajoase, diversificarea activităţilor şi extinderea spaţiilor de producţie, personal angajat în creştere continuă, din care 87% sunt absolvenţii de şcoală profesională.

Echipa managerială
a Grupului Şcolar Industrial Construcţii de Maşini

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co