Actualitate

„Buşteni, perla de sub Caraiman”

Concursul „Buşteni, perla de sub Caraiman”, organizat de Primăria Buşteni şi Centrul Cultural „Aurel Stroe”, în parteneriat cu secţia internaţională a radioului public şi-a desemnat câştigătorii.

Emisiunile postului de radio şi profilurile de pe Facebook, Twitter şi Flickr au fost principalele surse de informaţii ale participanţilor. La cele patru întrebări legate de staţiunea Buşteni şi zona Valea Prahovei, au fost primite 530 de răspunsuri corecte.
Premiul cel mare, constând în două sejururi de câte şapte nopţi într-un hotel de patru stele din Buşteni a fost adjudecat de o familie din Franţa şi una din Italia.
Cristina Risso şi Giulio Pagani din Genova şi Edith şi Claude Unsinger din Strasbourg vor sosi la Buşteni în prima parte a lunii februarie. Ei vor vizita obiectivele turistice din zonă şi vor avea ocazia să se distreze pe pârtia Kalinderu la „Zilele oraşului Buşteni”.

Le place România
Câştigătorii s-au arătat încântaţi de ideea de a descoperi România şi Valea Prahovei. „Participarea la acest concurs este un lucru absolut firesc pentru mine. Descopăr România deja de câţiva ani: o ţară cu un patrimoniu, o arhitectură şi o cultură atât de bogate, care merită să fie cunoscute de francezi. Am creat, în acest sens, un site despre România (http://sinaia.pcca.fr)”, a declarat Claude Unsinger. „În ultimii ani, m-am simţit descurajat în pasiunea mea pentru munte şi schi, de faptul că pârtiile sunt din ce în ce mai aglomerate, ceea ce m-a împiedicat să mă bucur de contactul cu natura într-un mod sănătos. Apoi, am descoperit, din întâmplare, destinaţii cum sunt staţiunile montane din România şi m-am întrebat: de ce nu? Încă o dată aţi ştiut să ne vorbiţi despre această ţară frumoasă dintr-o perspectivă la care nu mă gândisem niciodată”, a scris Giulio Pagani organizatorilor acestei acţiuni care are ca scop principal promovarea acestei staţiuni de pe Valea Prahovei.
Încă 64 de câştigători ai concursului, din Spania, Franţa, Italia, Germania, Republica Moldova, Rusia, Ucraina şi China, dar şi din Uruguay, Maroc, Algeria, India, SUA, Portugalia, Mauritania, Pakistan, Olanda, Costa Rica, Israel, Benin şi Trinidad-Tobago vor primi premii prin poştă. Claudia BIRLA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co