Cultura

„Apocalipsa” la Ploieşti

Tânăra poetă Laura Ion, născută pe meleagurile bacoviene şi stabilită în oraşul lui Caragiale, a lansat recent, la Muzeul „Nichita Stănescu” din Ploieşti, primul său volum de versuri: „Apocalipsa”.

Deşi poate părea un titlu dur, cei care vor răsfoi paginile volumului vor avea plăcuta surpriză de a găsi versuri de dragoste. Volumul este  un adevărat memento mori care va determina cititorul să se gândească dacă la sfârşitul vieţii va fi mulţumit de cum şi-a petrecut-o. „Probabil titlul este dureros, însă cititorii vor vedea, de fapt, că versurile nu fac altceva decât să incite la căutări interioare, la analiză şi introspecţie absolută pentru fiecare. Este o carte personală, ca fiecare carte şi, cu siguranţă, fiecare individ va trece printr-o aventură  spirituală deosebită citind volumul. Sper că am reuşit să pătrund în lumea fiecărui cititor, iar ei să mă cunoască prin intermediul lui. Există o complexitate deosebită dincolo de aparenţe. Volumul este complex însă, în acelaşi timp, şi foarte simplu. Nu trebuie făcut altceva decât să pătrunzi în înţelesul adevărat al cuvintelor, să te regăseşti pe tine însuţi. Versurile te îndeamnă să vezi că iubirea din sufletul fiecăruia poate trăi în mod deosebit şi că poţi ajunge în pragul acelei treceri purtând sentimente dumnezeieşti”, a mărturisit poeta Laura Ion.
Cei mai norocoşi cititori, care s-au putut delecta citind versurile profund metafizice ale poetei, mărturisesc că nu au mai putut lăsa volumul din mână până nu l-au lecturat în întregime. „Este primul volum de poezii pe care nu l-am putut lăsa din mână până când nu l-am terminat, pentru că mă regăsesc în ele”, a declarat Mihaela Stancu, o prietenă a poetei.
Volumul a fost apreciat şi de către profesorul Gelu Ionescu: „Volumul este foarte exotic şi plin de trăiri lăuntrice. Este un fel de memento mori”.
Primele versuri ale Laurei au fost create în oraşul lui Bacovia, la vârsta de doar 18 ani şi, apreciate la vremea aceea, de poetul Ovidiu Genaru, cel care a numit-o poet. Talentul şi-a urmat apoi, cursul firesc şi a scris respirând aer eminescian şi adulmecând seri încărcate de culorile copilăriei lui Creangă. Pasionaţilor de poezie le-a promis că, în curând, le va oferi noi volume. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co