Cultura

„Anotimpurile”, la Sinaia

expozitia-anotimpurile-3Centrul Cultural Carmen Sylva din Sinaia găzduieşte în această perioadă lucrările de artă ale pictorului Sorin Apostolescu.

La vernisajul expoziţiei „Anotimpuri” au fost prezenţi zeci de iubitori ai frumosului, care au privit cu admiraţie  tablourile. Artistul este foarte cunoscut în străinătate, a obţinut numeroase distincţii în domeniu, iar picturile prezentate la instituţia de cultură au fost premiate de-a lungul timpului. De asemenea, publicul a putut admira şi câteva icoane.
„Icoanele stil bizantin ştiţi că sunt mai stilizate, mai simplificate, mai spiritualizate, iar icoanele catolice, de influenţă renascentistă, sunt un pic mai realiste”, a spus pictorul Tănase Mocănescu, în cadrul vernisajului.

Talent prahovean
Sorin Apostolescu este de profesie inginer electronist şi s-a născut în Azuga, în 1960. Lucrările sale au fost expuse în România, Franţa, Elveţia şi Brazilia.
„Am fost selectat, probabil din cauza ADN-ului de artist sau din cauza dovezilor pe care le-am făcut în expoziţiile internaţionale, am urcat, am urmat Institutul de Artă din Lyon, după aceea, odată cu afirmarea, am fost primit în societatea lyoneză de arte frumoase, alături de mari artişti… A fost, consider eu, una dintre cele mai mari realizări, intrarea într-o astfel de societate, unde anual expun cei mai mari artişti din lume”, e declarat pictorul expozant Sorin Apostolescu.
“Expoziţia conţine tablouri premiate în Statele Unite şi Franţa şi criticile sunt extrem de favorabile”, a spus directorul Centrului Cultural Carmen Sylva, Anca Hogea.
Expoziţia  va fi deschisă la Sinaia timp de o lună. Localnicii, dar şi turiştii, sunt invitaţi să intre în lumea magică a anotimpurilor, văzute prin ochii lui Sorin Apostolescu.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co