Turism

„Amintiri” însuşite din hoteluri

Hotelierii de la munte au avut  profituri frumoase în sezonul estival. Mii de români le-au trecut pragul, iar încasările au fost spectaculoase. Din păcate, nu s-au înregistrat numai câştiguri. Au fost şi pagube şi aici nu ne referim la diverse stricăciuni, ci la anumite „suveniruri” însuşite cu bună ştiinţă, însă fără niciun drept, de cei cazaţi.

Mici accidente se pot întâmpla oricând în camerele de hotel, însă atunci când un lucru îţi dispare, înseamnă că a fost luat cu bună ştiinţă de cel cazat. În ultima zi de şedere, unii turişti pun în valiză, în afară de obiectele personale, şi altele care nu le aparţin, cum ar fi: scrumiere, prosoape, papuci de baie, halate, pahare şi exemplele pot continua.
„Din păcate, mai avem şi asemenea situaţii. De obicei, turiştii mai iau câte o scrumieră, câte un pahar. Se mai întâmplă astfel de incidente”, a precizat directorul de hotel Mariana Ţoncu.
Proprietarii unităţilor de cazare spun că s-au confruntat şi cu situaţii mai dificile, în care au fost nevoiţi să apeleze la ajutorul poliţiei. „Un individ s-a cazat la noi şi prezenta foarte mare încredere. Am aflat că în aceeaşi zi şi-a rezervat camere la patru hoteluri din staţiune. Bineînţeles că a mâncat la restaurant, a consumat din mini bar, apoi a plecat de la noi şi a mers la o altă unitate, unde a făcut aceleaşi lucruri. Noi am fost destul de vigilenţi, pentru că imediat ne-am dat seama de intenţiile lui necurate şi, cu ajutorul poliţiei,
l-am prins la un hotel din Predeal. Starea lui mintală a făcut să nu avem niciun rezultat pozitiv”, a mai adăugat Mariana Ţoncu.
Dacă paguba rămasă în urma clienţilor nu este mare, hotelierii preferă să nu depună plângere, însă dacă pierderile sunt mari, turistul vinovat se alege cu o amendă. Proprietarii unităţilor spun că nu au parte prea des de astfel de situaţii, însă nu pot nega că ele nu se întâmplă. Aşa că apelează la bunul simţ al cetăţenilor care ajung în unităţile de la munte şi speră ca aceste cazuri să nu se mai repete.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co