Sport

”Lupii-galbeni” sunt 99% promovaţi în prima ligă!

Liga a II-a, Seria a II-a, Etapa a XXVIII-a

Cu două etape înainte de terminarea actualei ediţii, Petrolul Ploieşti este foarte aproape de o revenire pe prima scenă a fotbalului românesc !

Pentru a-şi vedea visul împlinit, gruparea lui Valeriu Răchită mai are nevoie de o remiză în jocul de la Oradea contra ocupantei locului secund, FC Bihor, sau de un succes, în ultima etapă, pe teren propriu, cu CSM Râmnicu Vâlcea.

Duminica trecută, la Strejnic, ”galben-albaştrii” au învins categoric pe CS Mioveni, una din pretendentele la promovare, după o primă repriză senzaţională, înscriind de trei ori în mai puţin de 15 minute !

După fluierul de final al arbitrului Alexandru Tudor, jucătorii şi staff-ul tehnic au sărbătorit victoria în faţa suporterilor(vezi foto), dansând, fluturând steaguri şi fulare, şi ridicându-l “în slăvi” pe managerul general, Valeriu Răchită.

Petrolul Ploieşti – CS Mioveni 3-1 (3-0)
Stadion: “Conpet” din Strejnic. Spectatori: peste 2000.

Au marcat: Benga (min.24), Florentin Dumitru (min.29) şi Opriţa (min.38-din penalty)-pentru gazde, Claudiu Ionescu (min.76)-pentru oaspeţi.

Petrolul: Zimmermann – M. Tudor, Benga (min.79 Barbu), Ljubinkovic (cpt), Pompiliu Stoica, Duru, Cataramă (min.65 Moroşan), Buhuşi (min.59 Liviu Mihai), Florentin Dumitru, Opriţa, Buhăescu. Manager general: Valeriu Răchită.

CS Mioveni: Iulian Ilie – Moşteanu (min.46 Lircă), Miulescu, Olteanu (cpt), Baicu, Năuiu, Săndulescu (min.46 Vladu), Ayza (min.74 Daniel Stan), Coşereanu, Ciucur, Claudiu Ionescu. Antrenor: Ionuţ Popa.
Au arbitrat: Alexandru Tudor (Bucureşti) – la centru, ajutat la cele două tuşe de Aurel Oniţa (Constanţa) şi Radu Ghinguleac (Bucureşti).

Observatori FRF: Constantin Zotta şi Adrian Rămureanu (ambii din Bucureşti).

Cel mai bun jucător de pe teren: Florentin Dumitru.

Aşa cum prefaţam în ediţia anterioară a publicaţiei, duminica trecută, la Srejnic, a avut loc meciul dintre Petrolul Ploieşti şi CS Mioveni, iar cine va câştiga va fi 99 % promovată pe prima scenă a fotbalului românesc.

Stadionul din Strejnic a fost neâncăpător pentru miile de suporteri veniţi să-i vadă şi încurajeze pe idolii lor, mulţi dintre ei vizionând jocul după gardul de împrejmuire al arenei Conpet-ului, iar suporterii grupării argeşene fiind localizaţi în spatele gardului, la una din porţile de joc ale terenului.

Partida a început cu fotbaliştii ploieşteni decişi să tranşeze cât mai repede posibil, disputa cu valoroşii săi adversari, care au abordat întrecerea cu multă seriozitate şi ambiţie, dorind să plece neânvinsă din această luptă.

Dar, elevii lui Vivi Răchită au făcut o primă repriză de excepţie, după opinia mea şi a multora, cea mai bună din actuala ediţie a ligii secunde, înscriind de trei ori în mai puţin de 15 minute, soarta partidei fiind pecetluită, fiind peste adversar la tehnică şi viteză, dar mai ales la ambiţie şi dăruire în joc.

Scorul a fost deschis de către Benga (min.24), mingea fiind trimisă, cu capul, în vinclul porţii adverse, în urma unui corner executat cu măiestrie de Florentin Dumitru, din nou omniprezent pe tot terenul.  Dominarea “găzarilor” a fost materializată prin reuşita de senzaţie a aceluiaşi Florentin Dumitru care a executat perfect o lovitură liberă de la 25 metri, fără replică pentru goal-keeper-ul oaspeţilor, mingea oprindu-se în plasă şi marind avantajul la două goluri.

Asediul la poarta argeşenilor a continuat şi în minutul 38 scorul avea să fie 3-0 după golul marcat de Opriţa care a transformat impecabil o lovitură de pedeapsă dictată de centralul “Brad Pitt”, în urma faultului comis asupra sa, la o acţiune personală de toată frumuseţea.

A fost “cireaşa de pe tort” care a declanşat fiesta în tribune şi pe banca de rezerve, spectatorii şi mai ales suporterii înverşunaţi dând un adevărat spectacol, pe lângă cel de pe teren.

Au urmat alte situaţii de a marca, iar în cel de-al doilea mitan ploieştenii au redus turaţia motoarelor permiţându-le celor de la Mioveni să iasă la atac şi să reducă din handicap prin reuşita lui Claudiu Ionescu din minutul 76, scor cu care se va încheia partida. A fost cea de-a doua “finală” câştigată, urmează a treia la Oradea şi dacă luăm măcar un punct, putem spune “bine aţi venit pe prima scenă a fotbalului românesc !” şi asta după o aşteptare de 7 ani.

După victoria repurtată, Petrolul Ploieşti se află pe fotoliul de lider al Seriei a II-a, cu un total de 55 de puncte, urmată de FC Bihor cu 54 de puncte şi CS Mioveni cu 51 de puncte. Etapa viitoare, penultima, programează vineri, de la ora 14:00, un nou derby, FC Bihor primind vizita liderului.

În cadrul conferinţei de presă de după joc, Valeriu Răchită a declarat: ”A fost cel mai uşor meci al nostru din acest an, pe teren propriu. Mioveniul nu ne-a pus probleme absolut deloc. Am avut 7-8 opt ocazii de a marca şi sunt fericit pentru efortul băieţilor. E meritul lor în totalitate. Mai avem un hop de trecut, să luăm măcar un punct la Oradea sau să câştigăm meciul de acasă din ultima etapă cu cei de la Râmnicu Vâlcea”. Cristian SBÂRNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co