Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

“Tratament” pentru Spitalul “Movila”

movilaMunicipalitatea ploieșteană nu poate face nimic pentru a salva din blocajul lipsei de fonduri Spitalul de Boli Infecțioase “Movila” din localitate.

Medicină pe împrumut. Asta se face acum la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. Cel puţin deocamdată, singura soluţie pentru ieşirea unităţii din colapsul financiar în care se află e amânarea plăţilor spre furnizorii de utilităţi. Managerul spitalului, dr. Florentin Georgescu, speră, totuşi, că Primăria Ploieşti va găsi o soluţie și unitatea va ieși din criza acută în care se afundă, pe zi ce trece.
Totodată acesta a declarat că primarul Andrei Volosevici ştia de mult timp că unitatea are probleme, pentru că i-a dus situaţia la zi a datoriilor.
La rândul său, primarul Andrei Volosevici se apără şi spune că, deşi îl interesează problema, municipalitatea nu poate face nimic, cel puţin în actualele circumstanțe, chiar dacă a investit mult în clădirile spitalului. „Deocamdată, noi nu putem face nimic, pentru că legislaţia nu stabileşte clar unde începe implicarea noastră ca Primărie. Tot ce am făcut până acum şi pentru Spitalul de Boli Infecţioase şi pentru Schuller, a fost patrimonial. În administrarea lor, cu datorii şi altele, nu ne putem implica. Am făcut şi noi şi Prefectura Prahova lobby la Minister pentru a se rezolva situaţia. Mi-ar părea rău ca toate investiţiile noastre de acolo să se ducă pe apa sâmbetei, drept pentru care sunt direct interesat ca totul să se rezolve”, a declarat Volosevici.

Restanțe mari de plată
Din nefericire, doar cu rugăminţi la Minister, problema este departe de a se rezolva.
La începutul lunii, existau restanţe la plata utilităţilor pe lunile martie şi aprilie, valoarea facturilor neachitate la apă, gaze naturale şi energie electrică depăşind 36.000 de lei.
În total, inclusiv pentru plata către furnizorii de medicamente, Spitalul de Boli Infecţioase are datorii de 360.000 de lei. Nici acum, însă, spitalul nu a primit decontarea pentru tratarea a 168 de cazuri cu gripă porcină, suma respectivă fiind de 250.000 de lei.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co