Cultura

“Oamenii buni” au cântat folk

Grabbed-Frame-47Sâmbătă, la Băneşti, nu a contat ploaia! Muzica folk a încălzit sufletul m   ultor oameni şi fiecare melodie a fost fredonată într-un glas.

Concertul de excepţie, cu talente locale, dar şi mari nume ale folkului, a demonstrat că niciodată sentimentele şi sinceritatea versurilor nu vor fi depăşite de genul de muzică promovat astăzi. “Aceasta este muzica omului de pe stradă, cel care e mereu încătuşat sau descătuşat de ceea ce i se întâmplă”, a spus Victor Socaciu. George Nicolescu a cântat în faţa scenei, aproape de cei pe care îi poate doar… auzi, dar care i-au fredonat cu căldură melodiile şi l-au aplaudat în continuu. „Deşi cânt de la vârsta de patru ani, vorbesc şi acum despre emoţii. Unele erau cele de acum 25 de ani şi altele sunt cele de acum, când orice lucru pe care trebuie să-l fac este calculat pentru că, în situaţia în care greşesc ceva, oamenii mă pot condamna că am îmbătrânit şi tot nu las locul altcuiva”, a spus George Nicolescu. Deşi a fost nevoie de umbrele până când curcubeul şi-a făcut apariţia, Şeicaru, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Dani Făt, Maria Gheorghiu, au fost câţiva dintre marii artişti care au ţinut publicul aproape, până la miezul nopţii. “Este foarte bine organizat, ceva frumos, şi ar trebui ca mai mulţi primari din judeţul Prahova să facă ce a făcut primarul din Băneşti. Îl felicităm! E prima dată când vin, şi-mi place”, a spus unul dintre spectatori.
Stilul aparte al actorului Dani Făt a adus zâmbetul pe buze, iar Maria Gheorghiu a fost glasule melancoliei…
“Am ales piese dinamice, pentru că spectacolul este în aer liber şi trebuie să ne bucurăm toţi. Nu am cântat numai eu, ci toţi cei din public”, a spus Mircea Vintilă.
„Floare de colţ” şi „M-am îndrăgostit numai de ea” au trezit amintiri pentru cei ce, măcar o dată în viaţă, au iubit.
Publicul a decis: ultimul a fost cel dintâi. Vasile Şeicaru a încheiat festivalul „Om bun” în aplauze interminabile şi voci care spuneau „te iubim!”
„Senzaţional!”, a exclamat Vasile Şeicaru, când a coborât de pe scenă. „Senzaţional! La mine nu contează că sunt 20.000 de oameni, sau 600. Atmosfera pe care o creează oamenii este extraordinară. Am cântat cinci melodii de pe noul album şi toţi au cântat alături de mine. După atâţia ani de la lansare, să ştii că vii cu cel de-al zece-lea album, lansat de un an de zile, şi să vezi cum cântă lumea, la fiecare refren, este un lucru lăudabil. Ai spune că nu ai făcut umbră pământului degeaba. Laşi urme”, a mai spus artistul.
Primarul Petre Costache a fost felicitat pentru o organizare deosebită şi cu siguranţă, acest festival al muzicii de suflet va fi o tradiţie! D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co