Eveniment

“Drumul mingii” a ajuns pe tronsonul Băicoi – Buzău

Unul dintre evenimentele de-o mare însemnătate pentru sportul românesc, unic în ţară, îl constituie lansarea de către Timişoreana, sponsorul principal al Cupei României la fotbal, al campaniei “Drumul mingii” mişcarea prin care românii îşi vor arăta pasiunea pentru fotbal.

Pentru a promova frumuseţea acestui sport, “Drumul mingii” are un scop bine definit şi-anume de a aduna 1000 de suporteri, care să alerge peste 2000 de km (2,5 km fiecare), în peste 40 de zile de desfăşurare, totul pentru a duce o minge la Braşov … mingea ce urmează să fie folosită în finala Cupei României !

Pe lângă faptul că veţi lua parte la un eveniment unic în ţară, aveţi şi oportunitatea să vă întâlniţi cu legendele fotbalului românesc cum ar fi Balaci, Belodedici, Cârţu, Cămătaru, Orac sau Bumbescu.

Un alt detaliu important este că unul dintre cei 1000 de suporteri va fi norocosul care va da pasa de start … alături de legende.

Înscrierile au fost făcute iar primul participant a pornit la drum pe data de 16 aprilie, din Timişoara către Lugoj. “Drumul Mingii” va trece prin oraşele Timişoara, Craiova, Piteşti, Brăila, Galaţi, Piatra Neamţ, Bistriţa şi se va opri la Braşov pe data de 25 mai, în aceeaşi zi în care va avea loc finala Cupei României Timişoreana.

Deci, 1.000 de oameni vor duce mingea la picior pe o distanţă de 2.400 kilometri de la Timişoara până la Braşov, oraşul unde se desfăşoară Finala Cupei României Timişoreana, trecând prin 35 de localităţi. Acestia vor fi susţinuţi de mari glorii ale fotbalului românesc, dar şi de personalităţi care cred în valorile fotbalului adevărat.

Startul campaniei a fost dat de jucătorii de legendă din anii ’80.

Ilie Balaci, Miodrag Belodedici, Rodion Cămătaru, Sorin Cârţu, Adrian Bumbescu şi Costel Orac sunt fotbaliştii emblematici ai României care s-au alăturat proiectului. Drumul Mingii le va da ocazia de a împărtăşi un crez comun, de a uni caractere diferite sub o singură cauză: “Toţi ne dorim fotbal adevarat !”.

Înscrierile pe Drumul Mingii se pot face pe site-ul www.fotbaladevarat.ro/drumul-mingii, unde suporterii trebuie să completeze un formular dedicat şi să acumuleze puncte pentru a avea şansa de a fi unul dintre cei 1.000. Şansele de a participa sunt multiple: de la completarea chestionarului criteriilor de fotbal adevărat şi a motivaţiei de a participa în cadrul Drumului Mingii, până la demonstrarea cunoştinţelor despre fotbalul anilor ’80 sau promovarea în comunitatea lor de prieteni. Alegerea celor 1.000 se va face pentru fiecare tronson al Drumului Mingii în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute de participanţi. De asemenea, înscrierea se poate face şi telefonic. Evenimentele Drumului Mingii din fiecare dintre cele şapte oraşe vor readuce laolaltă legendele fotbalului adevărat, personalităţi locale şi mai ales iubitori de fotbal ce îşi doresc să se implice în această campanie.

Timişoreana lansează o serie de cinci doze speciale cu imagini ale meciurilor anilor ’80 avandu-i ca protagonişti pe Ilie Balaci, Miodrag Belodedici, Rodion Cămătaru, Costel Orac şi Adrian Bumbescu. Timişoreana îşi urmează astfel tradiţia începută anul trecut cu cele 11 doze personalizate, lansând acum simultan mai multe ambalaje dedicate. Ca premieră, pentru acest an, imaginile legendelor şi mesajul campaniei se regăsesc pe toate variantele de ambalaj – doza, sticlă şi PET.

După ce a parcurs traseul Timişoara – Lugoj – Reşiţa – Moldova Nouă – Baia de Aramă, caravana a ajuns la Craiova. Apoi “Drumul mingii” spre finala Cupei Rom\niei Timişoreana a trecut de 1 mai prin Piteşti, iar Balaci, Cămătaru şi fanii care i-au aşteptat acolo şi-au amintit cu toţii de romantismul fotbalului de pe vremea lui Nicolae Dobrin.

“Un fotbal adevarat”, acesta este mesajul pe care fanii îl poartă mii de kilometri până la Braşov, unde se joacă finala Cupei României Timişoreana. Cu mingea la picior şi însoţiţi de legende ale fotbalului, fanii au ajuns la jumătatea drumului mingii! La Piteşti fotbalul adevărat traieşte prin Dobrin.

Au fost străbătute deja peste 25 de tronsoane, iar cel mai important tronson pentru partea Munteniei a fost Târgovişte – Băicoi – Buzău – Râmnicu Sărat.

Pe ploaie şi printre maşini, un tânăr cavaler al fluierului alearga cu mingea la picior pe tronsonul Băicoi – Buzău. În spatele său rulează autocarul cu ceilalaţi 38 de participanţi la cursa de pe 3 mai. Aproximativ 2,5 kilometri din cei 2400 ai întregului traseu sunt parcurşi de către Andrei Bobeică(vezi foto), arbitru în Liga a IV-a prahoveană şi component al uneia dintre echipele de juniori ale CSO Plopeni.

În ciuda faptului că “balonul” nu mai are niciun secret pentru el, Andrei e cît pe ce să rămână fără “obiectul muncii”… dar totul se rezolvă.

A urmat Emil Mateescu (vezi foto, cu mingea la picior), un alt arbitru prahovean. La aproape 27 de ani, pe care-i va împlini în luna iulie,face parte din lotul “Liga 3” al arbitrilor asistenţi. Locuieşte în Ploieşti şi s-a înscris pe Drumul Mingii “pentru a sustine fotbalul adevarat”.

Alaturi de el s-au mai aflat doi cavaleri ai fluierului prahoveni, Doralin Birziloiu,şi Andrei Bobeică, din Ploieşti. Acesta din urma este si cel mai mic dintre ei, doar 19 ani. Andrei a absolvit şcoala de arbitri anul trecut, iar în toamnă a primit categoria a II-a. În această primăvară a promovat în Liga a IV-a şi a obţinut categoria I.

“Aş fi onorat să dau lovitura de începere la Finala Cupei României Timişoreana, pentru că ar fi o experienţă extraordinară. Îmi doresc să fiu alături de învingători, a declarat tânărul şi talentatul arbitru ploieştean.

Înainte de a porni prin Moldova, sâmbăta trecută a fost făcut un popas la Galaţi, unde a avut loc şi o “miuţă” alături de legendele fotbalului. După o dispută acerbă, echipa gălăţeană a reuşit să câştige, iar drumul va continua şi în zilele următoare, iar prima escală va avea loc duminica viitoare la Piatra Neamţ. (Cristian SBÂRNEA)

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co