Actualitate

«Bursele Municipiului Câmpina» pentru elevi

Doi consilieri din cadrul Consiliului Local Câmpina au luat iniţiativa de a promova, la următoarea şedinţă, un proiect de hotărâre privind acordarea unor burse de performanţă pentru elevi, indiferent de situaţia materială.

Consilierii câmpineni Marian Dulă şi Elena Albu sunt cei doi iniţiatori care, la sfârşitul lunii, vor trebui să-şi convingă colegii din Consiliul Local să voteze acest proiect. „Ne-am gândit că este necesară stimularea elevilor merituoşi şi performeri la învăţătură, din unităţile de învăţământ din Municipiul Câmpina. Ne-am propus să acordăm burse de performanţă tinerilor din unităţile de învăţământ liceal din municipiu, chiar dacă anual acordăm premii în bani elevilor cu rezultate la olimpiade şi concursuri sportive. Anul acesta, s-a acordat (la Serbările Toamnei) un număr de 24 de premii în valoare de 477 de lei, ceea ce este foarte puţin pentru un elev care face performanţă. Se doreşte ca aceste burse şcolare să se acorde elevilor înmatriculaţi în ultimul an de studiu, la cursurile de zi, într-o unitate de învăţământ liceal de pe raza municipiului Câmpina, care au media 10 la purtare în semestrul anterior şi care au rezultate deosebite la învăţătură şi desfăşoară activităţi extracurriculare. Fiecare unitate de învăţământ liceal poate beneficia de un număr de burse proporţional cu numărul de clase din ultimul an de studiu, din evidenţă. Candidaţii pentru bursele de performanţă, «Bursele Municipiului Câmpina», vor depune, la conducerea unităţii de învăţământ, un dosar care va cuprinde următoarele: scrisoare de intenţie, C.V., adeverinţă pentru mediile anuale, copii după diplome şi certificate de participare la concursuri/olimpiade”, a declarat Marian Dulă.
Acest consilier şi colega sa Elena Albu au conceput şi un program al activităţilor care presupun acordarea de bursă de performanţă, o grilă de punctaj şi numărul de burse pentru fiecare unitate de învăţământ. Bursa se doreşte a fi în cuantum de 200 de lei lunar. Mai rămâne ca această iniţiativă binevenită în acest context de criză economică, care marchează multe familii din municipiul Câmpina, să fie agreată de către toţi consilierii, stimularea la învăţătură a elevilor fiind la mâna votanţilor din Consiliul Local. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co