Editorial

Spânzurătoarea electorală

Vă mai amintiţi jocul acela, al copilăriei, numit spânzurătoarea, în care unul dintre participanţi trebuia să ghicească literele din componenţa unui cuvânt? Dacă nu se întâmpla asta, celălalt desena un ştreang şi viitorul nu suna deloc bine. Ceva din esenţa actualităţii mă împinge să vă provoc: P _ _ _ _ _ _ _ _ N.
A spus cineva „O”? „O” de la onest? Aţi început foarte bine: P O _ _ _ _ _ _ _ N! Ca să nu fiu băiat rău, vă întind o mână de ajutor şi mai completez eu o literă: P O L _ _ _ _ _ _ N! Acum e acum, să vă văd!
Dacă e cineva inspirat printre noi, şi spune „I”, „I” de la incoruptibil, a dat lovitura: P O L I _ I _ I _ N! Şi la fel de bine se potriveşte şi „C”, de la cinstit sau de la consecvent: P O L I _ I C I _ N!
În schimb, cu „D”, de la drept, nu aţi nimerit-o şi, în litera şi spiritul jocului, trebuie să desenez un cap, cu sau fără minte, în ştreangul simbolic al cotidianului.
Dar mai e puţin până la final şi cu un oricare „A”, fie el şi de la adevăr, aţi ajuns în situaţia evidentă de a nu mai putea fi opriţi: P O L I T I C I A N!
Aţi câştigat, dar luaţi aminte, că în realitate jocul acesta poate dura cât o campanie electorală şi dacă nu-i ghicim bine pe politicieni şi calităţile lor, nu va fi ca în copilărie, când râdeam de siluetele noastre schimonosite, de pe foaia de hârtie. Adrian RADULESCU

1 Comment

1 Comment

 1. Silviu Craescu

  17 noiembrie 2012 at 12:30 AM

  Candidatii PRM in campanie electorala! – 2012
  Apel politic catre alegatori -- Silviu Craescu.

  Mergeti la vot!
  Nu uitati sa votati candidatii Partidului Romania Mare!
  “Alege-i pe cei care aleg Basarabia”. -- Uniti putem face Istorie!

  Aduceti la Putere unica Forţa Naţionala, informata si pregatita , care poate să apere Interesul Naţional , capabila să-şi onoreze programul economic, politic şi social. PRM este singurul partid politic care poate şi vrea să nationalizeze si sa valorifice resursele naturale şi umane numai în interesul României.

  Sunt onorat sa candidez din partea Partidului Romania Mare, fiind sustinut de familie si de catre onestele organizaţii şi grupuri de iniţiativă cuprinse în Platforma Civică -“Acţiunea 2012”, membrii de partid , prieteni, voluntari şi de alti simpatizanţi, preocupaţi de necesitatea transformării problematicii Unirii României cu Republica Moldova în prioritate naţională. Candidez in circumscriptia nr. 31, Valea Prahovei, Colegiul 1, pentru demnitatea de Senator în Parlamentul României si militez neconditionat pentru îndeplinirea idealurilor de unitate naţională, integritate teritorială, suveranitate şi independenţă.

  Ca patriot, recunosc existenţa unui singur popor cu o singura limba pe ambele maluri ale Prutului, iar Unirea Republicii Moldova cu România este o necesitate istorica de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat. Militez activ si nu doar ideologic , pentru realizarea idealurilor de prosperitate si libertate, ale generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat -- Romania Mare, care sa le asigure bunastarea , securitatea si identitatea nationala.

  Eu am semnat printre primii “Pactul pentru Basarabia” si sunt gata sa imi asum responsabilitatea alaturi de Partidul Romania Mare si de Tribun, pentru lupta de a aduce în graniţele naţionale cei peste trei milioane de români de la Est de Prut, privaţi de dreptul la Patria Mamă si voi lupta impotriva deciziilor gresite ale liderilor politici, economici si administrativi, privind dezvoltarea politicilor sociale, de legislaţie actuale si de securitate nationala, pentru ca generatiile actuale, sa nu aduca prin deciziile lor, prejudicii generatiilor viitoare… aşa că ma angajeaz alaturi de voi alegatorii, într-o adevărata misiune de salvare pentru Romania si pentru a reda sansa si posibilitatea generatiilor viitoare de a-si satisface nevoile lor”.
  Sa nu uitam ca naţiunea este compusă şi din generaţiile care ne-au precedat şi din cele care ne vor urma, impunându-ne o atidudine de respect faţă de trecut, de smerenie a prezentului şi de gravă răspundere faţă de generaţiile ce vor veni. De aceea in calitatea mea de Senator, daca voi fi ales, voi milita pentru funcţionarea democraţiei în statul de drept, avand in vedere această continuitate, datoria faţă de trecut şi angajamentul responsabil faţă de viitor, mai presus de interese de partid sau majorităţi de circumstanţă, nepermiţând decizii nesăbuite sau experimente utopice care ar angaja generaţiile viitoare.

  Consider ca Romania, la fel ca orice tara, poate avea un viitor doar daca are parte de educatie si sanatate si de aceea voi milita si garanta aceste lucruri pentru toti cetatenii patriei noastre impreuna cu PRM.

  PRM este singurul partid national de centru stanga deschis către nou şi către tineri şi în acest sens promovează în interiorul sau la nivel central şi al organizaţiilor din teritoriu si diaspora, valorile nationale, sociale si morale.

  Vreau ca la alegerile parlamentare PRM să obţină un scor mare nu doar în colegiul Valea Prahovei, ci în toata tara, pentru că avem nevoie de securitate si prosperitate, iar MAFIA trebuie să dispară. In judetul Prahova sunt ca acasă, si sunt sigur ca din postura de Senator al Romaniei, impreuna cu partenerii sociali cat si cu autoritatile locale pot să initiez proiecte de lege si proiecte legislative si măsurii eficiente din punct de vedere economic cu impact national si local -- necesare electoratului colegiului 1 si pot sa demarez o serie de noi proiecte benefice pentru Romania si Valea Prahovei.

  De cand PRM a fost scos din Parlamentul Romaniei prin fraude masive, prin trădare, traseism si amestec american si nu prin alegeri corecte, din 2004 ne-am văzut puşi în faţa unei lovituri de stat, data de aventurismul politico-infracţional al partidelor politice ramase la guvenare, care au afectat grav economia şi credibilitatea României, transformand-o intr-o neocolonie!

  In Romania actuala europeana simbolurile religioase iudeo-creștine sunt scoase din spațiul public, Biserica este calomniată, învățământul religios este ingradit. Statul corupt preia controlul asupra educației copiiilor, impunându-și agenda ideologică, în ciuda convingerilor părinților, iar Instituţia milenară a familiei crestin-ortodoxa este supusă unui atac masiv și reinventată în dispreţul total al realităţii -ex. căsătoria homosexualilor, avortul şi eutanasia. În virtutea acestor definiții ideologice, viață nu mai este prețuită și nu mai trebuie ocrotită, etc.

  Daca pe noi cei de la PRM nu ne ve-ti mandata prin votul vostru curat, astfel incat sa ne implicam in mod rational, trebuie sa va avertizam, ca sa va așteptati, ca aceasta cangrena patologica de care suferă societatea romaneasca să se amplifice – lipsa de scrupule și corupția conducătorilor vor fi și mai grave; familiile noastre vor fi tot mai mult distruse; iar tinerele generații, lipsite de repere fara viitor, tot mai dependente de consumul de alcool si droguri, vor cădea masiv în anomie, promiscuitate morală, violență, sărăcie, asistența socială, si vor savarsi fapte antisociale si crime, practic Romania va intra in anarhie.

  Toate formaţiunile politice româneşti de după Revolutia din 1989 autointitulate de “dreapta sau de stanga, liberale sau conservatoare ” au eşuat în simulacrul democratiei. De aceea afirm ca-i, de ajuns!

  Cetateni, odata cu alegerile parlamentare din 09.12.2012, a sosit momentul să punem punct si sa cenzuram politicile antinationale şi să o luăm de la capăt. Nicio politică serioasă de tip european nu se poate face fără reperele fundamentale ale nationalismului si a principiului ca locul României se afla – în interiorul Civilizației Iudeo-Creştinea, promovate de partidului Romania Mare.

  Eu alaturi de Tribun si PRM, cred ca la baza unei Romanii prospere sta încrederea în cuvântul dat, asociatia si contractele liber încheiate între oameni, încrederea in Constitutie si în anumite instituţii de forta din stat, fac acesta afirmatie bizuindu-ma pe însușirile morale individuale ale alegatoriilor mei din Circumscriptia 31, Colegiul 1, Senat, Valea Prahovei si nu numai, precum cinstea, înțelepciunea, chibzuința, munca asiduă, curajul în asumarea riscurilor, responsabilitatea, disponibilitatea pentru a recunoaște și răspunde nevoilor celorlalți etc.

  De aceea, voi spune “nu!”, fanatismul ideologic, extremismul politic sau utopiile totalitare promovate de actuala clasa politica conducatoare.
  De aceea, afirm inca o data, Gata! A sosit momentul ca noi cei din PRM să afirmăm valori şi principii care nu se negociază.

  PRM este o ASTEPTARE, care s-a transformat în singura speranţă a românilor. Este momentul să ne concentrăm pentru salvarea Romaniei!

  Voi alegeti viitorul!
  Alege un viitor comun prosper!
  Alege PRM pentru o România Mare!

  Motto -- Silviu Craescu.
  Mereu loial…sperantei ca va fi mai bine!
  Mereu pregatit…pentru raul care vine!
  Mereu la datorie..pentru ca steagul tricolor sa rămâna un semn al biruintei!
  Mereu gata de lupta…adio, griji, abuzuri, nedreptati si umilinte!
  Mereu devotat… gata sa ajut neconditionat!
  Totul pentru Patrie!

  VIITOR SENATOR -- SILVIU CRĂESCU
  http://ro.linkedin.com/in/silviucraescu

  Mail Search

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co