Actualitate

Răzvan Bălăşescu – candidatul USL la Breaza pentru postul de primar

Răzvan Bălăşescu este inginer şi brezean get beget, are 47 de ani şi este căsătorit, având doi copii. În 1989 a terminat la Braşov, Facultatea de Mecanică, secţia Autovehicule Rutiere, urmând mai multe cursuri postuniversitare. Are un curriculum vitae impresionant, deţinând, de-a lungul timpului, funcţii de conducere în cadrul SC IRA SERVICE AUTO SRL Câmpina, ca director executiv; director Direcţia Transporturi la SC PETROMSERVICE SA Bucureşti; şef serviciu la SC PETROM SA Bucureşti; director Operare la SC OMV PETROM SA Bucureşti. În momentul de faţă este administrator al propriilor societăţi, prin care asigură servicii de transport, comerţ, logistică şi turism.

A ales administraţia publică
Ţinând cont de probitatea profesională şi morală de care a dat dovadă pe parcursul carierei sale, din 2011 au început să-l curteze mai multe partide politice, prin organizaţiile existente la nivelul oraşului Breaza. Răzvan Bălăşescu se mai lovise de politică în anii ’90, când unele partide au încercat să-l coopteze ca membru. Dar, la vremea respectivă, a ales să-şi desăvârşească pregătirea profesională pentru o carieră în domeniul pentru care se pregătise.
Chiar dacă munceşte mai mult de 12 ore pe zi, în afara Brezei, Răzvan Bălăşescu nu poate să nu observe problemele cu care se confruntă oraşul în care trăieşte, implicit problemele concetăţenilor săi. „Am observat că în ultimii ani Breaza a căzut din punct de vedere administrativ, dar şi din punct de vedere cultural. Se poate observa pe stradă că oamenii parcă au un aer de tristeţe, gândindu-se cu îngrijorare la ziua de mâine, iar viaţa culturală pare din ce în ce mai slabă. Cu toate acestea am văzut că la Centrul Cultural „Ion Manolescu”, directorul e un om de bine, cum se spune, şi-l admir pentru ceea ce încearcă să facă. De asemenea, la Liceul „Aurel Vlaicu” şi la şcolile din localitate sunt desfăşurate activităţi care sunt recunoscute pe plan naţional şi, cu un gram de efort, pot fi promovate şi în plan internaţional. Tot în plan cultural putem considera şi acţiunile bisericilor din localitate, care propăvăduiesc încrederea şi speranţa în ziua de mâine. Aş vrea să trezim puţin oraşul şi să atragem oamenii de valoare, pentru că ei există. Şi nu mă refer numai la persoane foarte titrate, ci şi la oamenii simpli, cu mult bun simţ, mai ales civic, acei brezeni care sunt gospodari adevăraţi. Acestor oameni trebuie să le redai încrederea în propriile forţe şi să-i atragi, să-i implici în viaţa comunităţii, să participe la întâlniri şi să ne spună nu doar problemele, ci şi ideile lor, prin care putem să ne îmbunătăţim traiul de zi cu zi”, spune Răzvan Bălăşescu.

Turismul  poate fi o bază
de dezvoltare pentru Breaza
Răzvan Bălăşescu agreează ideea unei Breze turistice, fiind conştient de potenţialul geografic şi climatic de care beneficiază oraşul, în special aerul foarte ionizat, dorind să-i redea statutul de micul Davos al României. „Cred că primăria se poate implica, poate fi un partener în anumite proiecte de dezvoltare a unor puncte, să spunem, de recuperare, de exploatare a Brezei ca zonă turistică, ţinând cont de atributele cu care ce ne-a binecuvântat însăşi natura. Şi când spun asta, mă refer la amenajarea unor spaţii civilizate. Mă gândesc la nişte circuite turistice, care existau pe vremuri, când mergeai la un izvor, plimbări pe dealul Gurga sau Sinoiu, spre Nistoreşti. Pe aceste circuite te poţi plimba, relaxa. Ştiu că au apărut destule pensiuni în oraş, dar cred că nu există un cadru organizat pentru a le promova, pentru a atrage turişti. Chiar ideea de turism cred că se pliază pe specificul geografic şi climateric al Brezei. Oamenii trebuie ajutaţi, îndrumaţi în acest sens, să cunoască ce trebuie făcut pentru a intra într-un circuit de turism. Sunt foarte multe locuri lăsate în paragină, izvoare cu calităţi curative. Breaza ar putea deveni un loc înfloritor atât pentru locuitorii ei, cât şi pentru vizitatori. Trebuie doar să te ridici de pe scaunul de la biroul administrativ pe care îl ocupi cu nişte responsabilităţi mari, să fii vârful de lance în atragerea de fonduri, să creezi relaţii benefice pentru oraş, să cauţi surse financiare în acest sens, să dai dovadă de diplomaţie, să comunici cu oamenii şi mai ales să convingi forurile competente că poţi transforma un loc, dăruit deja de Dumnezeu, într-adevăr, într-o staţiune balneo-climaterică.
Oricând, la Breaza se poate implementa o industrie nepoluantă, prin agroturism, care poate aduce bani şi brezenilor, dar şi către bugetul local prin taxe şi impozite. Mă mai gândesc la nişte mici târguri, organizate o dată sau la două luni, cu chioşcuri, cu mese şi umbrele, cum vedem în pieţele din Braşov sau Sibiu, care să se încadreze în peisajul oraşului şi care pot fi închiriate pentru anumiţi agenţi economici. Vreau să aduc lumea la Breaza, să-şi cheltuiască banii aici. Am multe idei, totul e să pot ajunge să le concretizez”, declară Răzvan Bălăşescu, abţinându-se, deocamdată, să-şi dezvolte proiectele pe care doreşte să le prezinte în campania electorală.

„Nu vreau să fac politică, ci administraţie publică!”
„Eu nu mă implic în această luptă electorală, ca să rămână numele de Bălăşescu, undeva, în panoplia primarilor din Breaza. Nu mă interesează treaba asta. Mie mi-a plăcut şi îmi place să fac bine. E greu să faci bine şi de multe ori nu eşti înţeles în acţiunile tale, dar am o satisfacţie sufletească deosebită, simt pe deplin acea stare de bine, când văd că pot ajuta la ceva, pe cineva. E un sentiment deosebit, pentru că e felul meu de a fi. Sunt mulţi politicieni pe care nu-i înţeleg!
Când candidezi pentru o funcţie, nu o faci doar pentru tine, ci şi pentru cei care te aleg şi îşi pun nişte speranţe în tine. Nu am acceptat propunerea de a candida pentru postul de primar, doar ca pe o provocare oferită de viaţă, ci ca pe un lucru pe care pot să îl fac, căruia îi pot face faţă, conştient de responsabilităţile pe care mi le asum. Eu mă consider candidatul USL şi al brezenilor şi vreau să vin să fac o treabă bună în Breaza. Sper că, după atâta „mocirlă” politică, referindu-mă la ultimii ani, oamenii să aprecieze că doresc să se treacă la un alt nivel, superior. Eu nu vreau să ajung primar ca să fac politică, ci administraţie publică”, şi-a motivat Răzvan Bălăşescu decizia de a candida pentru postul de primar în Breaza.
Răzvan Bălăşescu, primar la Breaza? Este în plinătatea forţelor fizice şi intelectuale, educat, cult, cu o stare materială şi financiară deosebită, comunicativ, politicos, diplomat, detaşat de meschinăriile politice. Ar putea aduce un suflu nou în viaţa oraşului şi a brezenilor. Carmen NEGREU

10 Comments

10 Comments

 1. Gratiela

  25 aprilie 2012 at 4:04 PM

  Intr-adevar Breaza merita scoasa din zona de umbra in care este in momentul acesta si domnul Balasescu este omul care poate face acest lucru.

  Mult succes.

 2. mirena

  27 aprilie 2012 at 10:46 AM

  il cunosc pe acest domn si tin sa va spun ca nu este asa cum este descris -- a facut o gramada de afaceri dubioase in perioada cat a fost angajat la Petromservice si Petrom, de aceea a si fost dat afara………a furat cat a putut si si-a facut acum “afaceri serioase” si “corecte” -pe ce bani????? Sunt niste oameni falsi, dispusi oricand si oricum sa paceleasca pe oricine.
  NU SUNT NISTE OAMENI CORECTI -- ATENTIE!!!! NU VA MAI LASATI PACALITI ASA DE USOR……

 3. MIRENA

  27 aprilie 2012 at 12:37 PM

  Nu BALASESCU RAZVAN -- AM POSTAT MAI DEVREME UN COMENTARIU LA ADRESA ACESTUI DOMN, DAR VAD CA NU A FOST AFISAT -- SA INTELEG CA SE CENZUREAZA MESAJELE NEGATIVE LA ADRESA LUI BALASESCU……

 4. VANDA

  27 aprilie 2012 at 12:38 PM

  Nu BALASESCU RAZVAN -- AM POSTAT MAI DEVREME UN COMENTARIU LA ADRESA ACESTUI DOMN, DAR VAD CA NU A FOST AFISAT -- SA INTELEG CA SE CENZUREAZA MESAJELE NEGATIVE LA ADRESA LUI BALASESCU……

 5. Tiu

  8 mai 2012 at 10:07 AM

  MIRENA / VANDA, cati bani iti iei de la PDL pentru comentariile astea de 2 lei ? 🙂

 6. mirena

  10 mai 2012 at 8:11 AM

  Dar tu TIU, cat primesti de la Balasescu???

 7. Radu

  12 mai 2012 at 8:47 PM

  Diversiuni pedeliste. Chiar as vrea sa dati ceva concret nu acuze fara suport. Cum ar putea un om care a lucrat in Petrom sa mai lucreze inca cu Petrom daca a facut “afaceri dubioase”. Nu uitati ca Petrom/Omv nu e condusa de romani ci de austrieci, pedelisti indobitociti. Anul asta veti disparea de pe scena politica, dar pacat ca veti ramane printre noi.

 8. Tiu

  5 iunie 2012 at 10:45 AM

  Indobitociti e putin spus..Nu mai au nicio sansa si nu stiu ce sa mai faca! indiferent cu ce acuze de 2 lei vin… nu ii mai crede nimeni! au distrus tot ce a fost bun in tara asta ! sunte-ti penibili!

 9. amlia

  27 iulie 2012 at 8:46 AM

  Daca vreti sa discutati in cunostinta interesati-va despre om inainte:
  -nu stiati ca toata viata pe unde a fost numai a furat(are 4 case)
  -nu gasiti o persoana care a lucrat cu el care sa-l stimeze in primul rand ca om
  -firmele cu care se lauda nu lucreaza legal
  -partenerii din aceste firme au fost inselati
  In toate locurile in care a lucrat a urmarit numai propriul interes fara sa-l intereseze si colectivul sau bunul mers al activitatii

 10. Dobre

  8 august 2012 at 9:05 AM

  1. daca tu stai intr-o vagauna si altii au 4,5,6 case inseamna ca au furat?
  2. stiu cateva persoane cu care a colaborat si il respecta
  3. esti cumva contabila lui?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co