Invatamant

Nu au bani de navetă

Pentru tot mai mulţi dascăli prahoveni, drumul până la şcoală a ajuns un chin şi asta pentru că nu mai au bani pentru navetă.

Sunt profesori care nu au mai primit fonduri pentru transport de un an de zile şi în aceste condiţii sindicaliştii din învăţământ au găsit ca soluţie darea în judecată a primăriilor, instituţii care ar trebui să asigure fondurile necesare pentru aşa ceva. Până în prezent, toate procesele au fost câştigate. „Am început procese şi pe banii de transport. Deja avem procese câştigate cu Mizil şi Sălciile, dar şi procese pe rol. Chiar săptămâna acesta intentăm un nou proces, pentru că profesorii nu mai pot face faţă cheltuielilor. A fost micşorat salariul cu 25%, apoi cu 15% sporurile – deci 40% -, nu li se mai dau nici bani de transport… Unde mai ajungem în situaţia asta? Copiii vor rămâne fără profesori la clasă dacă se continuă în ritmul acesta”, a declarat liderul sindicatului Şcoala Prahovei, Gheorghe Giurumescu.

Bani sunt, dar nu pentru profesori
Trei mii de profesori se gândesc, în această perioadă, să acţioneze în instanţă primăriile. „Sunt primării care au cheltuit zeci de milioane de lei pe zilele localităţii, cu spectacole şi vedete invitate. Este culmea că pe aşa ceva se cheltuie bani frumoşi, dar nu se găsesc 15 milioane de lei pentru abonamente”, a mai declarat Gheorghe Giurumescu.
În Prahova există 9.600 de profesori, dintre care aproximativ 4.000 sunt navetişti. Doar 5% dintre localităţile prahovene care au profesori navetişti şi-au onorat obligaţia de a asigura bani pentru transport. M. B.

1 Comment

1 Comment

  1. Marica Romeo

    28 noiembrie 2011 at 1:20 PM

    BRAVO VOUA ca va ganditi doar la “sarmanii “profesori. Dar la copiii nostrii, viitorul acestei tari, se gandeste cineva ? Sant copii foarte buni care VOR SA INVETE, sa schimbe viitorul si traiectoria acestei tari spre bine dar nu au posibilitati financiare (multe familii au un venit pe cap de membru de 150--200 lei pe luna). Concret… fica mea si toti ceilalti copii navetisti din liceul Energetic Campina nu au mai primit banii pentru naveta din luna Martie 2011. Iar fica mea [care este si beneficiara unei “burse” medicale (are ASTM)] nu a mai primit acest drept din luna Iunie 2011, cu toate ca (din cate stiu eu) primaria Campina a virat aceste fonduri pentru lunile Mai si Iunie. Si atunci va intreb : DOAR PROFESORII (sarmanii) AU DREPTURI ?
    Cu respect : Marica Romeo

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co