Sanatate

Modernizări la Spitalul Voila

Printre cele mai îngrijite unităţi medicale, Spitalul de Psihiatrie Voila a tras linie în urma investiţiilor făcute în 2011 şi se pare că nu au fost unele nesemnificative.

S-a pus accent atât pe confortul pacienţilor, cât şi pe condiţiile de învăţare ale copiilor, astfel că s-au reabilitat clasele în care cei mici îşi desfăşoară cursurile. „Cu ajutorul Primăriei Câmpina şi a Consiliului Local am reuşit să facem o reparaţie capitală unei clădiri în care se află clasele. Pentru a definitiva investiţia, am participat şi noi cu o sumă din economiile spitalului. Şi celelalte două clădiri au fost reparate: am lucrat la exterior, am schimbat tâmplăria, instalaţiile sanitare şi electrice. Este un merit al echipei că am reuşit, datorită unei bune gestionări a resurselor, să putem face reparaţii curente din venituri proprii. Am reparat pavilioanele 1, 2 şi 3, am făcut o hidroizolaţie şi am înlocuit vechea pardoseală”, a explicat managerul Spitalului de Psihiatrie Voila, doctorul Gabriel Ţintărescu.
Pentru buna desfăşurare a activităţii, pentru această unitate spitalicească au fost achiziţionate şi două autoturisme, o maşină pentru diferite deplasări şi o autospecială pentru transport de mărfuri şi aprovizionare. Pentru pacienţii de la Spitalul Voila, este foarte important mediul în care sunt trataţi, astfel că, în curte, a fost amenajat şi un spaţiu pentru liniştea lor, un colţ din natură cu bănci şi leagăne, unde se aude o muzică relaxantă, element necesar pentru cei care trebuie să uite de stresul cotidian.

Planuri pentru următoarea perioadă
Echipa managerială a Spitalului de Psihiatrie a înţeles nevoia continuă de modernizare şi necesitatea de a evolua din toate punctele de vedere, dar şi faptul că banii necesari sunt puţini atunci când sunt aşteptaţi de la Consiliul Local sau când sunt luaţi din veniturile proprii. Calea cea mai bună ar fi, desigur, accesarea de fonduri europene. „Avem deja un caiet de sarcini, pe care îl urmărim ca să poată promova toate etapele în vederea achiziţiei unei firme de consultanţă pentru a putea accesa aceste fonduri. Avem o concepţie modernă asupra modului în care, în Europa, se dezvoltă psihiatria. Ne vom axa pe recompartimentare şi pe aducerea la un standard normal, european, a condiţiilor pe care fiecare bolnav trebuie să le aibă: 7 metri pătraţi pentru fiecare pat, grup sanitar individual şi altele… Nu în ultimul rând, avem nevoie de o împrejmuire a spitalului, atât pentru siguranţa comunităţii, cât şi pentru cea a pacienţilor”, a mai spus managerul spitalului, doctorul Gabriel Ţintărescu. Demersurile pentru ridicarea instituţiei la standardele normale sunt începute. Şi secţia de copii a spitalului trebuie să fie cât mai aproape de normele europene, iar lăcaşul de cult din curtea spitalului este aproape gata. În primăvara acestui an, probabil că aici se vor ţine primele slujbe.  Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co