Eveniment

FLASH MOB la Ploiesti

FLASH MOB-ul se va realiza la Ploiesti, 27 septembrie 2016, intre orele 12.00-14.00, pe esplanada din fata Palatului Administrativ din Ploiesti (Piata Ion Luca Caragiale”) iar intre 18.00-19.00 in interiorul Carrefour Romania, Federatia Samaritenilor Romani prin Asociatia de Sprijin si Binefacere Romania, cu sediul in Ploiesti, str. Plugari nr. 1Bis, organizeaza un eveniment de tip “FLASH MOB” avind ca tema: “Eroi fara superputeri” la care va participa un numar de peste 200-300 de persoane, in special tineri, elevi ai scolilor si liceelor din Ploiesti, membri ai Asociatiei.

flash-mob

Evenimentul DE INTERES LOCAL, NATIONAL SI INTERNATIONAL are ca PARTENERI  Primaria Muncipiului Ploiesti, Consiliul Judetean Prahova, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova, Carrefour Romania si Centrul Medical MEDIURG Ploiesti.

Actiunea este organizata de Asociatia de Sprijin si Binefacere Romania, organizatie non-guvernamentala, cu sediul in Ploiesti, infiintata in urma cu 13 ani la initiativa unui grup de persoane conduse de Dr. Cristian Anton VINTILESCU, si isi propune sa atraga atentia populatiei si in special tinerilor, asupra importantei insusirii metodelor de acordare a primului-ajutor, cu precadere in ceea ce priveste resuscitarea cardio-respiratorie.

Asociatia de Sprijin si Binefacere Romania face parte dintr-o structura nationala cu scop samaritean, Federatia Samaritenilor Romani, care cultiva valori precum caritatea, voluntariatul, implicarea in problemele sociale ale colectivitatilor. Alaturi de organizatia prahoveana mai fac parte alte organizatii samaritene din Bucuresti, Brasov, Tirgu Mures, Orastie.

Federatia Samaritenilor Romani organizeaza aceasta actiune la initiativa SAM.I (Samaritan International-SAM.I), cu sediul la Bruxelles. In ziua de 27 septembrie evenimentul se organizeaza simultan in mai multe tari din Europa, si anume: Germania, Italia, Austria, Macedonia, Lituania, Letonia, Polonia, Ucraina, Croatia, si altele. Evenimentul vine sa atraga atentia asupra riscurilor la care suntem expusi in fiecare zi fiecare dintre noi, in viata cotidiana sau la locul de munca, asupra faptului ca nu poate exista un medic sau un echipaj de urgenta linga fiecare accidentat si asupra importantei pe care o au voluntarii, persoanele instruite in acordarea primului ajutor, care pot ajuta la salvarea unor vieti sau la micsorarea consecintelor unor accidente grave, pina la sosirea unui echipaj de ambulanta.

Evenimentul din Ploiesti va fi transmis in imagini foto si video pe skype si facebook, astfel incit actiunea Asociatiei de Sprijin si Binefacere Romania, parte a Federatiei Samaritenilor Romani, va putea fi urmarita peste tot in Europa si in lume.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co