RAPORT DE ANALIZA Piata Imobiliara

Articole cu Eticheta: ‘ALOFM’

S-au călcat în picioare

S-au călcat în picioare

Aglomeraţie mare, săptămâna trecută, la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ALOFM) Câmpina. Beneficiarii Legii 416, în urma modificării ce a avut loc în ianuarie 2011, sunt obligaţi să se prezinte lunar la Agenţie în vederea obţinerii adeverinţei pentru ridicarea ajutorului social. „Prezenţa lor, lunară de acum, la noi, dă naştere unor probleme pentru că sunt numeroşi şi au nevoie de acest document pentru a primi banii pentru venitul minim garantat”, a spus şeful ALOFM...  Citeste mai departe »

Consilierea şomerilor prahoveni

Consilierea şomerilor prahoveni

În luna decembrie a anului trecut, în mai multe localităţi din judeţul Prahova a fost demarat un proiect finanţat din Fondul Social European ce a vizat formarea şi certificarea şomerilor şi creşterea oportunităţilor de angajare. Primii paşi, de consiliere, sunt în desfăşurare. „Derulăm cursuri gratuite pentru şomerii indemnizaţi sau persoanele în căutarea unui loc de muncă. Suntem în faza în care primim înscrieri la cursuri şi facem informarea şi consilierea persoanelor interesate”,...  Citeste mai departe »

Şomaj în creştere pe Valea Prahovei

Şomaj în creştere pe Valea Prahovei

7.449 de şomeri sunt înregistraţi la Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă (ALOFM) din Câmpina. O rată a şomajului de 4% în Ploieşti, de 4,6% în Câmpina, 7% în Azuga şi 6,2% în Comarnic, pentru a da doar câteva exemple în ceea ce priveşte ponderea cetăţenilor fără slujbe. În ansamblu, judeţul se confruntă cu un procent de 5,4% în ceea ce priveşte persoanele care au rămas fără un loc de muncă. Cifre alarmante, care, conform aşteptărilor, vor creşte în perioada următoare,...  Citeste mai departe »

Peste 28.300 de şomeri în Prahova

Peste 28.300 de şomeri în Prahova

Criza îşi spune cuvântul în Prahova. Numărul persoanelor care îşi pierd locurile de muncă este tot mai mare de la lună la lună, rata şomajului ajungând la 9%. În primele două luni ale anului, s-au anunţat, deja, 300 de disponibilizări. Altădată un judeţ care se mândrea cu industria sa, Prahova a ajuns să numere, conform ultimelor date statistice în vigoare la începutul acestui an, nu mai puţin de 28.321 de şomeri, ceea ce înseamnă o rată de 9%. În municipiul Ploieşti, aceasta este...  Citeste mai departe »

Din ce în ce mai rău!

Din ce în ce mai rău!

Un procent de 4,2 % în ceea ce priveşte rata şomajului pentru luna octombrie a anului 2009 şi previziuni sumbre pentru ultimele două luni. Acestea erau concluziile trase de Liliana Vasile, şeful Agenţiei Locale de Ocupare a Forţei de Muncă din Câmpina, în urmă cu 30 de zile. Previziunile s-au dovedit a fi adevărate pentru luna noiembrie. „Ponderea a fost de 4,4 % pentru municipiul Câmpina şi 5 % pentru Agenţia Câmpina care deserveşte şi celelalte oraşe şi comune din împrejurimi. Se pare...  Citeste mai departe »

PUBLICITATE

RAPORT DE ANALIZA Piata Imobiliara