Politica

Campania electorală a început furtunos

S-a dat startul cursei electorale pentru alegerile parlamentare şi unii candidaţi s-au grăbit să apară în faţa alegătorilor. Au timp o lună pentru a-i convinge să-i voteze, dar toată lumea trebuie să ştie că legea trebuie respectată. Panourile electorale, de exemplu, pot fi folosite numai în anumite condiţii. Toate neregulile observate ar trebui reclamate. Asta dacă vrem campanie corectă!

Cum există practica folosirii tinerilor la munca de jos în campanie, necunoaşterea legii i-ar putea pune pe unii dintre ei în situaţia de a fi sancţionaţi. Atenţie! „Pe perioada campaniei, fiecare competitor electoral are obligaţia să folosească locurile speciale de afişaj în aşa fel încât să nu împiedice utilizarea de către un alt competitor electoral. De asemenea, pe fiecare panou, există obligaţia amplasării unui singur afiş de către fiecare dintre competitori. Legea stabileşte chiar şi dimensiunile respectivelor afişe, a declarat preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Prahova, Alina Pavel.
Cei care nu vor respecta aceste reguli, sunt pasibili să plătească între 1.000 şi 2500 de lei.

Au ieşit în faţă
În ultimele zile, candidaţii USL din Prahova pentru alegerile parlamentare au fost lansaţi în lupta electorală în mijlocul potenţialilor alegători:
– vineri, candidatul USL în Colegiul 2 Deputaţi, Virgil Guran, a ieşit într-o conferinţă de presă, alături de viceprimarul Câmpinei, şi a atacat subiectul principalelor probleme cu care se confruntă municipiul, aşa cum ar reieşi din unele sondaje efectuate.
Prezenţa constantă a câinilor vagabonzi pe străzi, lipsa locurilor de muncă, starea actuală a sistemului sanitar şi aspectul siguranţei publice au fost puse pe tapet;
– în weekend a fost lansare pe Valea Prahovei. La Sinaia, în prezenţa lui Crin Antonescu şi a tuturor primarilor din zonă care sunt înregimentaţi în USL, au vorbit cetăţenilor Georgică Severin, cel care va candida pentru un fotoliu de senator în Colegiul 1, şi actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Roşca, om politic care încearcă să obţină un post în Parlament candidând în Colegiul 1 Deputaţi;
– unii dintre locuitorii oraşului Boldeşti-Scăieni au asistat, la rândul lor, tot sâmbătă, la prezentarea lui Sorin Chivu, candidat în Colegiul 6 Deputaţi, si a lui Ion Luchian, candidat la Senat în Colegiul 3;
– în ceea ce priveşte ADR, filiala prahoveană a prezentat public condiţiile economico-sociale din România ultimelor luni, într-un document intitulat „USL – Au promis miere, au oferit fiere”. Robertei Anastase şi Adrian Semcu, ambii candidaţi în Colegiul 11 Deputaţi, respectiv Colegiul 4 Senat, l-au înaintate prefectului de Prahova, după susţinerea unei conferinţe de presă pe această temă.
Campania electorală se încheie pe 8 decembrie. O zi mai târziu alegătorii sunt aşteptaţi la urne la cele 620 de secţii de votare din judeţ. A. R.

2 Comments

2 Comments

 1. mara

  14 noiembrie 2012 at 11:13 PM

  adr sau ard?

 2. Silviu Craescu

  15 noiembrie 2012 at 12:33 AM

  Apel politic

  Dragă alegătorule, în aceste zile de campanie electorală, un nou tip de război este în plină desfăşurare: un război al controlului minţii, al manipulării gîndurilor şi emoţiilor politice.

  La prima vedere, un război politic bazat pe metode parapsihologice şi tehnologii psihotronice pare să se ducă doar între Servicii Secrete, magistraţi, politicieni, partide, activişti şi liderii politicii ai unor formaţiuni rivale… Şi dacă războiul politic declanşat de alegerile parlamentare din acest an ţinteşte mai mult decît atît? Ar putea fi controlul masselor, şantajul agenţiilor de implementare a legii, îngenuncherea magistraturii, manipularea Serviciilor Secrete, obedienţa armatei, subjugarea interesului naţional şi colonizarea României în interesul machiavelic al altor state, vreunul dintre obiectivele lui?

  Dacă da, atunci, alegătorule, aceste alegeri parlamentare te privesc în mod direct.

  PRM, prin informaţii, deţine controlul şi are pregătit un plan naţional de guvernare, cu măsuri sociale inovative şi cu strategii diferite de cele folosite deja sau propuse de alte partide politice, pentru ca tu să fi mai bine protejat de pericolele globalizării care te înconjoară.

  Alegătorule, după cum şi tu poţi constata, lumea în care trăieşti nu este aşa cum ţi-o imaginezi, iar cu ocazia acestor noi alegerii parlamentare, prin hoţie, mită, fraudă şi minciună, actualii guvernanţi şi partidele politice care s-au alternat de 23 de ani la Putere, vor să te ducă în sărăcie lucie şi să transforme mîndra noastră Românie într-o neocolonie; scenariu mai mult decît plauzibil, desprins din cruda politică de stat şi realitatea actuală.

  Şi pentru că noi dorim să ştii că te putem proteja, în viitorul Parlament, ne vom lansa în lupta ta!

  De aceea, în calitatea mea de candidat în circumscriptia nr. 31, Valea Prahovei, Colegiul 1, pentru demnitatea de Senator în Parlamentul României din partea Partidului România Mare, susţin că:

  * România are nevoie de PRM! Parlamentul are nevoie de PRM!
  * Partidul România Mare este singurul partid naţional care nu a uitat şi nu uită să cinstească înaintaşii neamului românesc!
  * PRM deţine în rîndurile sale profesionişti de valoare, oameni de cultură şi personalităţi cu respect de sine şi pentru semeni -- cu valori educative pentru noile generaţii.
  * Electoratul de stînga, conservator şi liberal trădat de vechile partide politice, TREBUIE să acorde o şansă membrilor PRM, ca prin politică să se integreze în societatea românească.
  * Membrii PRM sînt patrioţi, sînt cinstiţi şi nu au nimic de ascuns, deoarece nu au mai fost pînă acum la Guvernare!
  * Există un singur secret, munca şi puterea noastră, în fapte şi convingeri să reprezentăm cu cinste interesele alegătorilor şi interesele naţionale ale poporului român în Parlament, în Europa şi în lumea întreagă.

  Alegatorule, eforturile noastre trebuie să continue, dar pentru a face şi mai mult, avem nevoie de ajutorul şi de votul tău…

  De aceea, dragă alegătorule, este o datorie de onoare să vii la vot şi nu uita că România e în tine; privindu-te în oglinda celor care vin, caută a descoperi ce eşti (cine eşti şi pentru cine şi pentru ce ideal vei vota) şi atunci, dacă vei reuşi să înţelegi, cu siguranţă, votul tău curat şi neamanetat celor cu banii va merge către PRM!

  Alege un viitor prosper!
  Alege PRM pentru România!
  Economist SILVIU CRĂESCU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co