Actualitate

Bani care se duc pe canalizare

Executarea unor lucrări de extindere a rețelei de canalizare a stârnit nemulțumirea unor locuitori din municipiul Câmpina, aflați în situația de a scoate bani din buzunar pentru a vedea treaba terminată.

Câţiva locuitori ai străzii George Bariţiu din Câmpina, s-au arătat nemulţumiţi de firma care a realizat lucrarea de montare a ţevilor de canalizare, nefiind de acord cu suma de bani cerută de aceasta pentru racordarea la rețea şi asfaltarea din faţa porţii, după finalizarea respectivei lucrări. „Pe firmă nu o interesează decât asfaltarea străzii şi atât. Tot ce faci pe trotuar, nu depinde de ei. În urmă cu câteva zile am avut o discuţie pe tema asta. S-au cerut vreo 60 de lei pentru metrul liniar de asfalt. Trotuarul nu a fost refăcut. Uitaţi-vă cum arată trotuarele! Ar fi culmea să conţină contractul aşa ceva! Nu cred că ar fi normal”, a spus Cristina Raţ, nemulțumită de suma pe metru liniar, care le-a fost cerută celor din zonă.
Fiecare cu plata lui
Societatea Ascon este cea care se ocupă de lucrările de pe strada George Bariţiu.
Patronul firmei, Petru Pavel Haşegan a declarat cu privire la aceste aspecte: „Contractul pe care îl avem cu Primăria Câmpina presupune executarea lucrărilor de canalizare, pe centrul străzii. Lucrările pe această stradă au costat în jur de 650 de milioane de lei vechi. Legăturile care se fac de la cetăţeni la canalizare sunt lăsate la opţiunea fiecăruia. Cine doreşte acest lucru, o face cu firma noastră, sau cu oricine altcineva, şi susţine financiar acțiunea, funcţie de suprafaţa care se lucrează. Când se face această lucrare în faţa casei omului,  dacă a săpat, trebuie să-şi care pământul, să-l pună la loc, să-l taseze, în final trebuind asfaltat”.
Pe de altă parte, Primăria Câmpina întăreşte punctul de vedere al firmei, prin declaraţia purtătorului de cuvânt Mariana Pătraşca.
“Se fac lucrări de branşare pentru locuitorii străzii, dacă aceştia doresc, contra cost. De la conducta străzii se face branşare către locuinţa proprie, pe bază de proiect, autorizaţie de construire, toate actele aferente. Firma trebuie să asfalteze şi strada. Normal, toate se impun prin acest proiect: canalizare, refacere trotuare”, a spus Mariana Pătrașca.Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co